Ποια ξενοδοχεία προτιμούν οι τουρίστες που ήρθαν στην Κύπρο

O πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου σημειώνει ότι τις επόμενες βδομάδες θα διαφανούν πιο ξεκάθαρα οι επιλογές των επισκεπτών.

Του Ξένιου Μεσαρίτη

Αν και οι κρατήσεις είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα για τον Ιούλιο, τετράστερα και πεντάστερα ξενοδοχεία προτιμούν οι ξένοι επισκέπτες που έρχονται στην Κύπρο. Ωστόσο το δείγμα αφίξεων είναι αρκετά μικρό και τις επόμενες μέρες θα διαφανεί μια πιο ακριβής εικόνα της τουριστικής πραγματικότητας για φέτος.

Οι πρώτοι τουρίστες έρχονται με πολύ αργούς ρυθμούς και οι αριθμοί των αφίξεων τουριστών σκιαγραφούν μια απαισιόδοξη εικόνα. Αναμένονται και τα στοιχεία της κινητικότητας των τουριστικών αφίξεων κατά τον Ιούνη ώστε να μπορούν να γίνουν ανάλογες αναλύσεις και να είναι πιο ακριβείς οι προβλέψεις για τους μήνες που θα ακολουθήσουν.

Μιλώντας στο Economy Today ο Βασίλης Σταματάρης, πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου σημείωσε ότι ορόσημο θα αποτελέσει ο Αύγουστος για τις φετινές επιδόσεις του τουρισμού, λαμβάνοντας υπόψη και τις σημερινές ανακοινώσεις της Κυβέρνησης σχετικά με την αναθεώρηση που θα γίνει με τις αφίξεις επισκεπτών από το Ηνωμένο Βασίλειο. Πιθανότατα τέλος του Ιούλιο θα είναι πιο εύφορο το έδαφος για περισσότερα ξενοδοχεία να ανοίξουν αυξάνοντας και τον συνολικό αριθμό των κρατήσεων.

Τα υφιστάμενα δρομολόγια ανοίγουν το δρόμο για αύξηση των επισκεπτών

Ο κ. Σταματάρης σημειώνει ότι υπάρχουν αρκετά δρομολόγια που ενώνουν την Κύπρο με διάφορους προορισμούς, τα οποία ανοίγουν τον δρόμο για αύξηση της επισκεψιμότητας του νησιού, ωστόσο, με εξαίρεση των δρομολογίων από Αθήνα, οι πτήσεις έχουν χαμηλή πληρότητα επιβατών. Η ύπαρξη των υφιστάμενων δρομολογίων θέτει τις βάσεις για να αυξηθεί η άφιξη των επιβατών τους επόμενους μήνες.

Τα σκήπτρα κρατούν τα 5άστερα και τα 4άστερα

Τα τετράστερα και τα πεντάστερα ξενοδοχεία κρατούν τα σκήπτρα των επιλογών των επισκεπτών μέχρι σήμερα. Ο κ. Σταματάρης εξηγεί ότι η επιλογή των τετράστερων και πεντάστερων ξενοδοχείων από τους επισκέπτες μέχρι σήμερα δεν σημαίνει ότι η πλειοψηφία των τουριστών που έρχονται στην Κύπρο εμπίπτουν σε ένα υψηλό εισοδηματικό προφίλ, αλλά είναι πιο πιθανόν να είναι προτιμότερες οι κατηγορίες αυτών των ξενοδοχείων λόγω της μεγαλύτερης χωρητικότητάς τους.

Ανησυχίες για «All Inclusive»

Ο κ. Σταματάρης σχολίασε και την ανησυχία που επικρατεί γενικά στην βιομηχανία του τουρισμού για τα «All Inclusive» πακέτα. Υπάρχει η ανησυχία από τις επιχειρήσεις ότι οι τουρίστες πιθανόν να επιλέξουν να παραμένουν εντός «των συνόρων» των ξενοδοχειακών μονάδων λόγω του φόβου διάδοσης του κορωνοϊού. Ο κ. Σταματάρης σημείωσε ότι η ανησυχία αυτή δεν μπορεί μέχρι στιγμής να εξακριβωθεί λόγω του μικρού όγκου δεδομένων για την φετινή περίοδο.

Ο κ. Σταματάρης καθησυχάζει τους ιδιοκτήτες των χώρων αναψυχής, μαζικής εστίασης και τουριστικών καταστημάτων, τονίζοντας ότι λόγω των ικανοποιητικών κανόνων που έχουν τεθεί από το κράτος σχετικά με την αντιμετώπιση εξάπλωσης του ιού σε μέσα μαζικής μεταφοράς και χώρους μαζικών συναθροίσεων, οι τουρίστες θα κυκλοφορήσουν σε όλα τα διαθέσιμα υποστατικά.  Συμπληρώνει επίσης ότι, οι τουρίστες δεν φαίνεται να έχουν συγκεκριμένες προτιμήσεις ανάμεσα στα είδη των κρατήσεων απαντώντας σε ερώτηση αν οι επισκέπτες έχουν τα μάτια στραμμένα στα All Inclusive πακέτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ