Σήμερα το τετ α τετ Κεραυνού με κόμματα συγκυβέρνησης για νέα μέτρα στήριξης

Η συνάντηση πραγματοποιείται ενόψει του πακέτου μέτρων που αναμένεται να ανακοινωθεί για ανακούφιση των νοικοκυριών από την ακρίβεια

Τα μέτρα κατά της ακρίβειας θα συζητήσει σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Μάκης Κεραυνός με εκπροσώπους του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ και της ΔΗΠΑ, τα οποία στηρίζουν την κυβέρνηση.

Η συνάντηση πραγματοποιείται ενόψει του πακέτου μέτρων που αναμένεται να ανακοινωθεί για ανακούφιση των νοικοκυριών από την ακρίβεια.

Από την προηγούμενη εβδομάδα, τα κόμματα έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους στην Κυβέρνηση, οι οποίες αξιολογούνται και υπολογίζεται το κόστος τους. Οι προτάσεις αυτές εξετάζονται παράλληλα με εκείνες που κατέθεσαν τη Δευτέρα οι 13 οργανώσεις, για να διαπιστωθεί αν είναι εφικτή η εφαρμογή τους χωρίς να επιβαρύνουν σημαντικά τα δημόσια οικονομικά.

Συνολικά υπάρχουν 55 προτάσεις, οι περισσότερες από τις οποίες κινούνται στα ίδια επίπεδα και αφορούν τη στοχευμένη κλιμακωτή επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος και τη διεύρυνση των δικαιούχων επιδομάτων και χορηγιών του κράτους, με στόχο τη στήριξη ευάλωτων ομάδων, φοιτητών και μεσαίας τάξης.

Διαβάστε επίσης: Ν. Δαμιανού: Η ανάπτυξη της οικονομίας απαιτεί καινοτομία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ