Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Μικτά πρόσημα στις αγορές, στηρίζουν οι SAP και Maersk

Εκτός από τις γεωπολιτικές εντάσεις οι επενδυτές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια προσπαθούν να διαχειριστούν τα εταιρικά αποτελέσματα

Μικτά είναι και σήμερα τα πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, οι οποίες πέραν της επιφυλακτικότητας για τις γεωπολιτικές εντάσεις προσπαθούν να διαχειριστούν και τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,13%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,36% στις 8.288 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,49% στις 19.556 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,04% στις 7.533 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η εισηγμένη στη Φρανκφούρτη SAP, ενισχύεται περισσότερο από 5%, αφού αύξησε την καθοδήγηση εσόδων της λόγω της ισχυρής ανάπτυξη των επιχειρήσεων cloud. Η εταιρεία ανέφερε τα συνολικά έσοδα αυξημένα κατά 9% σε ετήσια βάση στα 8,47 δισ. ευρώ και τα λειτουργικά κέρδη αυξημένα κατά 29% στα 2,21 δισ. ευρώ.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Επίσης, ο ναυτιλιακός γίγαντας Maersk, που θεωρείται βαρόμετρο για το παγκόσμιο εμπόριο, ενισχύεται κατά 3,3% μετά την αναβάθμιση της πρόβλεψης κερδών για ολόκληρο το έτος, λόγω της ισχυρής ζήτησης εμπορευματοκιβωτίων.

Καθώς βρισκόμαστε λιγότερο από 15 ημέρες από τις αμερικανικές εκλογές, οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν αυξανόμενες πιθανότητες να κερδίσει ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στις 5 Νοεμβρίου. Η προοπτική της επαναφοράς του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στο Λευκό Οίκο εντείνει τις ανησυχίες για την ευρωπαϊκή οικονομία, καθώς ο κίνδυνος περισσότερων δασμών στο εξωτερικό εμπόριο είναι ορατός.

Την ίδια ώρα, οι ανησυχίες για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης παραμένουν, καθώς σύμφωνα με τους αναλυτές η Γαλλία θα πρέπει να εκδώσει μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα ομόλογα για την κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών ύψους περίπου 300 δισ. ευρώ το 2025, ένα νέο ρεκόρ μετά από έκδοση 285 δισ. ευρώ το 2024 και 270 δισ. ευρώ το 2023.

Πηγή: ot.gr

Διαβάστε επίσης: Χρυσός: Η αβεβαιότητα ενισχύει τις αγορές - «Βλέπουν» $2.800 ανά ουγγιά οι αναλυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ