Alpha 360: Ο Ψηφιακός συνεργάτης για τον σύγχρονο Πελάτη

Το Alpha 360 σχεδιάστηκε με γνώμονα τις ανάγκες των σύγχρονων Πελατών, ανεξάρτητα από τις Ψηφιακές τους γνώσεις.

Στο διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, η Ψηφιοποίηση αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της σύγχρονης Τραπεζικής. Η Alpha Bank Cyprus, αναγνωρίζοντας αυτήν την τάση, έχει εξελίξει το προσφερόμενο πεδίο προϊόντων και υπηρεσιών της, παρέχοντας καινοτόμες, ευέλικτες, ασφαλείς και αποτελεσματικές λύσεις στους Πελάτες της, που καλύπτουν τις τρέχουσες και μελλοντικές τους απαιτήσεις. Μέσω της πρωτοποριακής πλατφόρμας «Alpha 360», η Alpha Bank Cyprus Ltd προσφέρει ένα ολοκληρωμένο Ψηφιακό Οικοσύστημα που επαναπροσδιορίζει την τραπεζική εμπειρία, καθιστώντας την πιο απλή, προσωποποιημένη και προσιτή από ποτέ.

Μετατρέποντας την Τραπεζική εμπειρία στην Ψηφιακή Εποχή

Το Alpha 360 σχεδιάστηκε με γνώμονα τις ανάγκες των σύγχρονων Πελατών, ανεξάρτητα από τις Ψηφιακές τους γνώσεις. Η πλατφόρμα προσφέρει μια ολιστική, εξατομικευμένη και φιλική προς τον χρήστη εμπειρία σε διάφορες συσκευές, Mobile και Web, επιτρέποντας στους Πελάτες να διαχειρίζονται τα οικονομικά τους ανά πάσα στιγμή και από οπουδήποτε. Από μεταφορές κεφαλαίων και Πληρωμές μεταξύ ατόμων (person-to-person) και επιχειρήσεων (business-to-business), μέχρι εγχώριες και διεθνείς μεταφορές τύπου SEPA, TARGET2 και SWIFT, αποπληρωμές δανείων, εξόφληση λογαριασμών κοινής ωφελείας, ανέπαφες Πληρωμές με κάρτες, πραγματοποίηση διαδικτυακών αγορών κ.ά..

Alpha 360 Mobile

Σε ένα περιβάλλον όπου αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς, η διαχείριση των οικονομικών, πρέπει να είναι τόσο απλή όσο ένα άγγιγμα στο κινητό. Με ειδικό σχεδιασμό και εύκολη πλοήγηση, η εφαρμογή της τράπεζας για συσκευές iOS και Android προσφέρει στους Πελάτες περαιτέρω αμεσότητα και πρόσβαση σε Τραπεζικές Υπηρεσίες, για να πραγματοποιούν συναλλαγές και να διαχειρίζονται τα οικονομικά τους με ευκολία από όπου και αν βρίσκονται.

Οι Πελάτες μπορούν επίσης να ελέγχουν τα υπόλοιπα των λογαριασμών τους, να μεταφέρουν κεφάλαια, να πληρώνουν λογαριασμούς και να διαχειρίζονται λογαριασμούς και κάρτες άμεσα. Ειδικότερα, για τη διαχείριση καρτών σε πραγματικό χρόνο, το Alpha 360 Mobile έχει πλέον ανανεωθεί και προσφέρει νέες, καινοτόμες υπηρεσίες:

· Ενεργοποίηση της κάρτας (νέας ή ανανεωμένης).

· Ενεργοποίηση ειδοποιήσεων SMS για όλες τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται με κάρτες.

· Ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της κάρτας σε περίπτωση απώλειας.

· Προσαρμογή του ημερήσιου χρεωστικού ορίου χρήσης της κάρτας, με βάση τις ανάγκες των Πελατών.

· Ενεργοποίηση και απενεργοποίηση των καναλιών χρήσης της κάρτας (ΑΤΜ, POS, Ψηφιακά Πορτοφόλια, Ηλεκτρονικό Εμπόριο).

· Υπενθύμιση κωδικού PIN μέσω SMS, καθώς επίσης και τη δυνατότητα επαναποστολής του ξεχασμένου User ID ή Password που χρησιμοποιείται στο Alpha 360, μέσω SMS.

Alpha 360 Web

Το Alpha 360 Web προσφέρει μια ολοκληρωμένη τραπεζική εμπειρία. Οι Πελάτες μπορούν να αξιοποιήσουν μια πλήρη γκάμα Τραπεζικών Υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων να διαχειριστούν πολλαπλούς λογαριασμούς, να πληρώσουν λογαριασμούς κοινής ωφελείας και να πραγματοποιήσουν συναλλαγές μαζικής μεταφοράς, όπως μισθοδοσίες.

Alpha 360 ATM

Στα καταστήματα του δικτύου της Alpha Bank Cyprus, τα ΑΤΜ είναι ενσωματωμένα με την πλατφόρμα Alpha 360, επιτρέποντας στους Πελάτες να πραγματοποιούν μια ποικιλία συναλλαγών πέραν από τις αναλήψεις και τις καταθέσεις μετρητών. Αυτές περιλαμβάνουν μεταφορές κεφαλαίων, διαχείριση PIN καρτών κ.ά..

Alpha 360 APIs

Η Alpha Bank Cyprus μέσω της πλατφόρμας Alpha 360 API Banking προσφέρει διεπαφές Προγραμματισμού Εφαρμογών (APIs) με ασφαλή τρόπο, επιτρέποντας στους Πελάτες της να διαχειρίζονται τα οικονομικά τους έξω από το οικοσύστημά της. Μέσω αυτής της ανοικτής τραπεζικής (open banking) τεχνολογίας, οι Πελάτες έχουν τη δυνατότητα να συνδέουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς με εφαρμογές και υπηρεσίες τρίτων, να ενοποιούν τα οικονομικά τους στοιχεία και να πραγματοποιούν Πληρωμές απευθείας από λογαριασμούς της Alpha Bank.

Ψηφιακά Πορτοφόλια

Στην εποχή των Ψηφιακών Πληρωμών, η Alpha Bank Cyprus διαθέτει ένα ευρύ φάσμα καρτών προσαρμοσμένων στις ανάγκες των Πελατών της. Με τις ανέπαφες χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες, οι Πελάτες μπορούν να πραγματοποιούν γρήγορες και ασφαλείς Πληρωμές χρησιμοποιώντας το smartphone ή το smartwatch τους στα σημεία πώλησης. Παράλληλα, όλες οι κάρτες προσφέρουν τη δυνατότητα σύνδεσης με τα Ψηφιακά Πορτοφόλια, Apple Pay, Google Pay, Garmin Pay και Xiaomi Pay.

Ακρογωνιαίος λίθος της Ψηφιακής εμπειρίας η ασφάλεια

Η ασφάλεια αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για την Alpha Bank Cyprus. Η πλατφόρμα Alpha 360 ενσωματώνει τα πιο προηγμένα μέτρα ασφαλείας, όπως ισχυρή ταυτοποίηση δύο παραγόντων (2FA), βιομετρικούς ελέγχους και ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο για κάθε συναλλαγή. Η τράπεζα επενδύει συνεχώς σε τεχνολογίες αιχμής για την προστασία των δεδομένων σας, διασφαλίζοντας ότι η Ψηφιακή Τραπεζική είναι όχι μόνο βολική, αλλά και απόλυτα ασφαλής.

Το Alpha 360 της Alpha Bank Cyprus είναι πολύ περισσότερο από μια Ψηφιακή Τραπεζική Πλατφόρμα. Είναι μια δέσμευση προς τους Πελάτες για παροχή ασφαλών, άμεσων και καινοτόμων τραπεζικών λύσεων που ανταποκρίνονται στις εξελισσόμενες ανάγκες τους. Την ίδια ώρα, προβλέποντας τις εξελίξεις, η τράπεζα προετοιμάζεται για την προσθήκη και νέων Υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Πληρωμών, όπως άμεσες διατραπεζικές Πληρωμές (Instant Payments), άμεσες μεταφορές μέσω κινητού τηλεφώνου σε λογαριασμούς και κάρτες εντός και εκτός Κύπρου, προγράμματα ανταμοιβής τύπου Loyalty, Υπηρεσίες Διαχείρισης Πορτοφολιού (Personal Financial Management), Ψηφιακές Υπογραφές κ.ά..

Με συνεχείς καινοτομίες και ανανεωμένες υπηρεσίες, η Alpha Bank συμβαδίζει με συνέπεια και ευελιξία με τις τελευταίες τάσεις της αγοράς, προσφέροντας λύσεις Ψηφιακών συναλλαγών προς όφελος των Πελατών της. Διαχρονικός στόχος της τράπεζας, είναι η άρτια εξυπηρέτηση των Πελατών και η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και προϊόντων.

ALPHA BANK CYPRUS LTD

Μέγαρο Alpha Bank

Λεωφόρος Λεμεσού 3

2112, Αγλαντζιά, Λευκωσία

Τηλέφωνο: 22888888

Ιστοσελίδα: www.alphabank.com.cy

Διαβάστε επίσης: Η σημασία του μετασχηματισμού του Χρηματοπιστωτικού τομέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ