Χωρίς εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση: Ανήσυχοι οι πυρόπληκτοι σε Φαρμακά και Ψάθι

Οι κοινοτάρχες των δύο περιοχών μιλούν για τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πληγέντες – «Ακούμε πολλά και βλέπουμε λίγα», λένε για τις αποζημιώσεις

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» του ΣΙΓΜΑ, οι κοινοτάρχες Χριστάκης Ξενοφώντος και Μιχάλης Κυριάκου εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κοινότητές τους, Φαρμακά και χωριού Ψάθι αντίστοιχα, και την έλλειψη εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση.

«Τώρα παραμένει να συμπληρωθούν οι αιτήσεις για τις αποζημιώσεις των πληγέντων και προσπαθούν να επαναφέρουν την άρδευση για να ποτίσουν τα υπόλοιπα που έμειναν ζωντανά», ανέφερε αρχικά ο κ. Ξενοφώντος. Ερωτηθείς αν είναι ικανοποιημένοι από τις αποφάσεις για τις αποζημιώσεις, εξέφρασε αμφιβολίες για την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα της κυβερνητικής βοήθειας. «Θα δείξει στην πράξη. Διότι ακούμε πολλά και βλέπουμε λίγα. Να τα δούμε και στην πράξη για να πούμε ότι είμαστε ευχαριστημένοι», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Πόσες φορές πήραμε υποσχέσεις και μείναμε με τις υποσχέσεις;» διερωτήθηκε.

Ο κ. Κυριάκου, από την πλευρά του, ξεκίνησε λέγοντας ότι τώρα είναι ήρεμα τα πράγματα. «Ο κόσμος αναμένει, καταμετρά τις ζημιές του. Υπάρχουν ακόμα ζημιές που βγαίνουν τώρα στην επιφάνεια», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι ορισμένοι κάτοικοι έλειπαν και τώρα έρχονται αντιμέτωποι με την καταστροφή στις περιουσίες τους. Όσο για τις αποζημιώσεις, ανέφερε ότι ο κόσμος αναμένει. «Ακούσαμε όλοι και το ποσό που προσφέρει η Κυβέρνηση για αποζημιώσεις, θεωρητικά ο κόσμος ικανοποιήθηκε. Θεωρητικά. Αναμένουμε τις πράξεις».

Διαβάστε επίσης: Πρόεδρος ΑΗΚ: Πήραμε ρεύμα από τους Τουρκοκύπριους επί πληρωμή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ