Το 30% με 40% των συμπολιτών μας δεν μπορεί να πάρει δάνειο

«Δεν μπορούν να δανειοδοτηθούν ούτε καν για να παντρέψουν τα παιδιά τους ή να τα σπουδάσουν», λέει ο τέως Χρηματοοικονομικός Επίτροπος

Στο Μεσημέρι και Κάτι βρέθηκε καλεσμένος ο Τέως Χρηματοοικονομικός Επίτροπος και Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΕΛΑΜ, κ. Παύλος Ιωάννου και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Κύπρο.

Ερωτηθείς αν το πρόβλημα παραμένει στη χώρα μας, ο κ. Ιωάννου απάντησε θετικά. Όπως ανέφερε, έχει συσσωρευτεί και υπάρχει μεγάλο λογιστικό απόθεμα μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Κύπρο και το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των δανείων βρίσκεται υπό τη διαχείριση των εταιρειών εξαγοράς πιστώσεων. Αυτό, σύμφωνα με τον Τέως Χρηματοοικονομικό Επίτροπο σημαίνει ότι, «ναι μεν οι τράπεζες έχουν εκκαθαρίσει τους ισολογισμούς τους από μη εξυπηρετούμενα δάνεια, άρα δεν κινδυνεύουν από πλευράς οπτικών κεφαλαίων κτλ., πλην όμως εξακολουθεί η κοινωνία να φέρει το βάρος αυτών των μη εξυπηρετούμενων δανείων».

Ο κ. Ιωάννου συνέχισε λέγοντας ότι «είναι μέρος του χρέους της κοινωνίας», ενώ επισήμανε ότι πρόκειται για πρόβλημα το οποίο γνωρίζει πολύ καλά και το ζει καθημερινά. «Το βλέπω από πάρα πολύ κόσμο που επικοινωνεί μαζί μου, καταδυναστεύει μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Ένα ποσοστό της τάξεως του 30 με 40%, βρίσκεται εκτός τραπεζικού συστήματος», είπε χαρακτηριστικά. «Υπάρχουν αξιόπιστοι και αξιόλογοι συμπολίτες μας, με επαρκή εισοδήματα, που δεν μπορούν να δανειοδοτηθούν, ούτε καν για να παντρέψουν τα παιδιά τους ή να τα σπουδάσουν», κατέληξε ο Τέως Χρηματοοικονομικός Επίτροπος.

Διαβάστε επίσης: Πετρέλαιο: Ο λόγος που η σύγκρουση Ιράν - Ισραήλ μείωσε τις τιμές αντί να τις αυξήσει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ