Βαθαίνει το ρήγμα Γεν. Εισαγγελέα - Γεν. Ελεγκτή (ΒΙΝΤΕΟ)

Αιχμηρότατος κατά του Γενικού Ελεγκτή εμφανίσθηκε ο Γενικός Εισαγγελέα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε προκειμένου να απαντήσει σε διάφορα ζητήματα που προέκυψαν αναφορικά με την αντιπαράθεση του με τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ο Κ. Σαββίδης στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε γύρω στη μία σήμερα Δευτέρα,  τόνισε ότι η τετραμελής Ερευνητική Επιτροπή η οποία κατ’ εντολή του διεξάγει έρευνες συνολικής προσέγγισης (νομικού, ποινικού, οικονομικού κ.α. ενδιαφέροντος)  για τις πολιτογραφήσεις, δεν θα συγκαλύψει τίποτα. Παράλληλα έχουν δοθεί επίσης σαφείς οδηγίες, τόνισε ο Γεν. Εισαγγελέας και για αστυνομικές έρευνες για τυχόν ποινικά αδικήματα που σχετίζονται με τα όσα αποκαλύπτονται στο βίντεο του Al Jazeera.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΥΠΟΙΚ: Δεν υπάρχει περίπτωση να επανέλθει πρόγραμμα πολιτογραφήσεων

«Έγινε προσπάθεια από τον Γενικό Ελεγκτή για αποδόμηση της ερευνητικής επιτροπής, όσο και σ΄ εμένα προσωπικά. Παράλληλα προχώρησε σε 37 απαράδεκτες τοποθετήσεις» ανέφερε ο Γενικός Εισαγγελέας, επικαλούμενος δημόσιες αναφορές του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχετικά με τα εμπόδια που συναντά στην παραχώρηση στοιχείων για συγκεκριμένες περιπτώσεις πολιτογραφήσεων. 

Ο Γενικός Εισαγγελέας εξήγησε τους λόγους που δεν πρέπει να δοθούν οι φάκελοι που αφορούν τις πολιτογραφήσεις στον Γενικό Ελεγκτή. Κύριος λόγος κατά τον κ. Σαββίδη είναι ότι παράλληλη έρευνα θα αποδιοργανώσει το έργο της Ερευνητικής Επιτροπής που έχει διορίσει ο ίδιος.

Όπως τόνισε επανειλημμένα ο κ. Σαββίδης, η Επιτροπή, θα εξετάσει όλες τις υποθέσεις που αφορούν τις πολιτογραφήσεις εν αντιθέσει με τις έρευνες που επιδιώκει να κάνει ο Γενικός Ελεγκτής και αφορούν την οικονομική πτυχή, μόνο 18 υποθέσεων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξέσπασε ο "πόλεμος" μεταξύ Ελεγκτικής Υπηρεσίας και Γενικού Εισαγγελέα

Καθ' όλη την διάρκεια της συνέντευξης του ο κ. Σαββίδης, υιοθέτησε αρκετά προσωπικό και έντονο ύφος. Ιδιαίτερη αίσθηση έκαναν οι αναφορές του Γενικού Εισαγγελέα περί προσπάθειας αποδόμηση του από τον Γενικό Ελεγκτή και για εμφανή εκτροπή του κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη. 

Ο κ. Σαββίδης ανέφερε επίσης ότι θα επιδιώξει συνάντηση με τον Γενικό Ελεγκτή, προκειμένου να συζητήσουν και το ζήτημα που έχει προκύψει, αλλά και για αρκετά άλλα ζητήματα που αφορούν και τις δύο Αρχές του κράτους. 

 

 

 

Η είδηση ανανεώνεται...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ