"Υπάρχουν εναλλακτικά σχέδια Γ και Δ από το Υπουργείο Οικονομικών"

Ο Υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «υπάρχει και πλάνο Γ και πλάνο Δ τα οποία δεν θέλουμε να εφαρμόσουμε αφού είναι πολύ επώδυνα".

Του Ξένιου Μεσαρίτη

Δεν υπάρχει καμία απουσία εναλλακτικού πλάνου τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης όταν ρωτήθηκε κατ’ επανάληψη από τους βουλευτές, κυρίως των αντιπολιτευόμενων κομμάτων.

Οι πολιτικές του Υπουργείου Οικονομικών, συνεπώς και ο Προϋπολογισμός του 2021 είναι προϊόν και των συζητήσεων που υπήρξαν μαζί με όλα τα κόμματα.

Ο Υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «υπάρχει και πλάνο Γ και πλάνο Δ τα οποία δεν θέλουμε να εφαρμόσουμε αφού είναι πολύ επώδυνα, και πρόκειται για σχέδια τα οποία αφορούν τα ακραία σενάρια που αφορούν τον εκτροχιασμό των δημοσίων οικονομικών σε περίπτωση έξαρσης της πανδημίας».

Σύγκρουση με το Δημοκρατικό Κόμμα

Ο Υπουργός Οικονομικών αναρωτήθηκε σε σχέση με το τι αξιώνει για τα δημόσια οικονομικά το  ΔΗΚΟ.

Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης σημείωσε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα μιλά για επιτακτική ανάγκη αυξημένων δαπανών ενώ από την άλλη μιλά για εκτροχιασμό των δημόσιων οικονομικών.

Οι προτάσεις του Δημοκρατικού Κόμματος τα οποία χαρακτήρισε ως «θέματα αμφιβόλου οφέλους», έχουν απαντηθεί από το Υπουργείου Οικονομικών «με τεκμηρίωση μέσα από την απάντηση 11 σελίδων που έχει δημοσιοποιηθεί».

«Η Κυβέρνηση πάντα ήταν ανοικτή σε εποικοδομητικές συζητήσεις με οποιοδήποτε κοινοβουλευτικό κόμμα», είπε κλείνοντας τον διάλογο ο Κωνσταντίνος Πετρίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ