Ρωσία: Επέβαλε πρόστιμο μαμούθ με 36 μηδενικά στη Google - «Υπερβαίνει το παγκόσμιο ΑΕΠ»

Πολύ πάνω από τα 110 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με το Sky News

Ο αριθμός 2 μπροστά και 36 μηδενικά να ακολουθούν. Αυτό είναι το πρόστιμο – σε ρωσικά ρούβλια – που επέβαλε η Ρωσία στη Google, για την απόφαση της τελευταίας να αφαιρέσει κρατικούς και φιλοκυβερνητικούς λογαριασμούς από το YouTube.

Σύμφωνα με το Sky News, που μεταδίδει την είδηση, το πρόστιμο σε δολάρια είναι «πολύ μεγαλύτερο από το συνολικό ΑΕΠ του κόσμου, το οποίο υπολογίζεται στα 110 τρισεκατομμύρια δολάρια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Η Google – η οποία ελέγχει το YouTube – έχει τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία 2,16 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, οπότε πιθανότατα δεν βιαστεί να πληρώσει το πρόστιμο. Όπως μάλιστα μετέδωσε το πρακτορείo Τass, αν το πρόστιμο δεν καταβληθεί εντός εννέα μηνών, θα αρχίσει να διπλασιάζεται κάθε μέρα.

Το πραγματικά απίστευτο ποσό προέκυψε επειδή η Google δεν έχει αποκαταστήσει λογαριασμούς YouTube που ανήκουν σε 17 ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια, σύμφωνα με το ρωσικό RBC News. Το ρωσικό δίκτυο μετέδωσε ότι ένας δικαστής στην υπόθεση είπε σε ακρόαση στις 28 Οκτωβρίου ότι εξέταζε «μια υπόθεση στην οποία υπάρχουν πολλά, πολλά μηδενικά». Τι θα γίνει πρακτικά; Μάλλον ο αμερικανικός κολοσσός θα αποκλειστεί από τη ρωσική αγορά.

Το χρονικό

Η προσφυγή κατά της Google έγινε για πρώτη φορά το 2020 από ιδιώτες, μετά τον αποκλεισμό των λογαριασμών του τηλεοπτικού καναλιού Tsargrad και του RIA FAN λόγω των αμερικανικών κυρώσεων, ανέφερε το RBC.

Στη συνέχεια κλιμακώθηκε μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, όταν το YouTube μπλόκαρε λογαριασμούς όπως το Sputnik και το RT και στη συνέχεια ενεπλάκησαν οι ρωσικές αρχές.

Σίγουρα όμως η παρουσία στη Ρωσία δεν είναι ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για τη Google που αντιμετωπίζει απειλή διάσπασης μετά την προειδοποίηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για την ανάγκη τερματισμού του «παράνομου μονοπωλίου».

Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε επίσης: Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν η Temu - Τι εξετάζει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ