Η Αργεντινή ναυλώνει πτήσεις προς Κύπρο για μεταφορά κυανοκράνων

Οι δύο πτήσεις θα μεταφέρουν σχεδόν 250 μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λάρνακα.

Επιμέλεια: Ξένιος Μεσαρίτης

Τον Ιούλιο, ο κρατικός αερομεταφορέας της Αργεντινής ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει δύο ναυλωμένες πτήσεις μετ 'επιστροφής μεταξύ της Αργεντινής και της Κύπρου για τη μεταφορά στρατευμάτων.

Τα στρατεύματα θα αντικαταστήσουν τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Αργεντινής που αναπτύσσονται στην Κύπρο για την υποστήριξη της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (UNFICYP).

Οι δύο πτήσεις θα μεταφέρουν σχεδόν 250 μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λάρνακα. Τα στρατεύματα θα αντικαταστήσουν μια ομάδα που έχει υπηρετήσει μια εξάμηνη αποστολή, η οποία τελικά θα επιστρέψει στην Αργεντινή.

Για την Aerolineas Argentinas, αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να εκτελέσει αυτές τις απευθείας πτήσεις προς υποστήριξη της χώρας καταγωγής της.

Ο Pablo Ceriani, πρόεδρος της Aerolineas Argentinas, δήλωσε ότι η αεροπορική εταιρεία ήταν υπερήφανη που διαδραμάτισε ενεργό ρόλο σε αυτήν την προσπάθεια σε ένα δελτίο τύπου που δημοσίευσε το Simple Flying.

Ταυτόχρονα, ο Αγκουστίν Ρόσι, Υπουργός Άμυνας της Αργεντινής, δήλωσε τα εξής: «Η μεταφορά των στρατευμάτων υποστήριξης γίνονταν συνήθως με εμπορικές αεροπορικές εταιρείες που μετέφεραν στρατιωτικό προσωπικό, αλλά στο πλαίσιο της πανδημίας του κορωνοϊού, έπρεπε να βρούμε μια λύση. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να εκτελέσουμε δύο πτήσεις για να μεταφέρουμε το νέο σώμα και να επιστρέψουμε στο σπίτι το προσωπικό της Αργεντινής που ολοκλήρωσε την αποστολή του εκεί».

Η Αργεντινή υποστηρίζει την ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ. Οι ειρηνευτές του ΟΗΕ αναφέρονται συχνά ως κυανόκρανοι. Η ειρηνευτική αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο είναι μια από τις πιο μακροχρόνιες ειρηνευτικές αποστολές του ΟΗΕ, που ιδρύθηκε το 1964. Τώρα, η αποστολή εποπτεύει τις γραμμές κατάπαυσης του πυρός, αντιμετωπίζοντας τα περιστατικά που προκύπτουν, παρέχοντας ανθρωπιστική βοήθεια στις τοπικές κοινότητες, σημειώνει το δημοσίευμα.

Η Routesonline αναφέρει ότι το πρώτο Airbus A330-200 θα αναχωρήσει στις 17 Αυγούστου στις 08:00 τοπική ώρα από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ministro Pistarini του Μπουένος Άιρες (EZE). Μετά από μια πτήση 15 ωρών και 45 λεπτών, το A330-200 θα φτάσει στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας (LCA) στην Κύπρο, φτάνοντας στις 05:45 τοπική ώρα στην Λάρνακα. Η δεύτερη πτήση θα πραγματοποιηθεί από το Μπουένος Άιρες με το ίδιο πρόγραμμα αναχώρησης στις 3 Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ