Ένωση Κυπρίων Αγροτών: Να δοθεί προκαταβολή στους καλλιεργητές Φαρμακά

«Οι επηρεαζόμενοι καλλιεργητές δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για να αγοράσουν όλα τα χρειώδη που απαιτούνται για να παραγάγουν γεωργικά προϊόντα», αναφέρουν σε επιστολή τους προς την Υπουργό Γεωργίας

Να δοθεί προκαταβολή στους πυρόπληκτους καλλιεργητές του Φαρμακά ζητά από την Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Μαρία Παναγιώτου, η Ένωση Κυπρίων Αγροτών (ΕΚΑ).

Σε επιστολή του προς την Υπουργό Γεωργίας, ο Γ.Γ. του Κ.Σ. της ΕΚΑ, Πανίκος Χάμπας, κάνει λόγο για «τεράστιες ζημιές στη γεωργία, αλλά και ευρύτερα στο περιβάλλον», προσθέτοντας ότι τη Δευτέρα επισκέφθηκε την περιοχή μαζί με τον Επαρχιακό Γραμματέα ΕΚΑ Λευκωσίας – Κερύνειας, Θωμά Θωμά, και μαζί με την τοπική αρχή περιόδευσαν σε όλη την καμένη γη.

«Ιδιαίτερες ζημιές προξενήθηκαν στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις, οι οποίες καταστράφηκαν ολοσχερώς», αναφέρει ο κ. Χάμπας, επισημαίνοντας ότι «οι επηρεαζόμενοι καλλιεργητές δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για να αγοράσουν όλα τα χρειώδη που απαιτούνται για να παραγάγουν γεωργικά προϊόντα».

Ακόμη, εκφράζει την άποψη ότι «η Κυβέρνηση θα πρέπει να εφαρμόσει την ίδια πολιτική όπως έγινε στην περιοχή Οδού – Αρακαπά, όπου μετά τη μεγάλη πυρκαγιά δόθηκε προκαταβολή με ένα σημαντικό χρηματικό ποσό». 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων για Τ/κ από το Κέντρο Παραγωγικότητας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ