«Κλείνει τρύπες» στο Λιμάνι Λάρνακας το Υπ. Μεταφορών

Μέχρι αύριο αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές μεταξύ των τριών εμπλεκόμενων μερών που θα διαχειριστούν τα θέματα που άπτονται της λειτουργίας του λιμανιού, αναφέρει ο Αλέξης Βαφεάδης

Έχει ολοκληρωθεί το συμφωνητικό έγγραφο, το οποίο θα υπογραφεί μεταξύ των τριών μερών - Αρχής Λιμένων, Αναπτυξιακής Εταιρείας Λάρνακας και Υπουργείο Μεταφορών - που θα κληθούν να διαχειριστούν τα θέματα που άπτονται της λειτουργίας του λιμανιού. 

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, μιλώντας το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο αναμένουν ότι σήμερα ή αύριο θα πέσουν οι απαραίτητες υπογραφές και θα προχωρήσουν στην εργοδότηση του προσωπικού. Ταυτόχρονα, σημείωσε, προχωρούν οι διαβουλεύσεις μαζί με την ανάδοχο εταιρεία για μεταφορά του εξοπλισμού στην ιδιοκτησία του κράτους, όπως ήταν και η πρόνοια στη σύμβαση. 

Ο κ. Βαφεάδης εξέφρασε ακόμη την άποψη ότι σε "πολύ λίγο χρονικό διάστημα" το λιμάνι θα ανακτήσει την προηγούμενη παραγωγικότητα που είχε και "έτσι θα μπορούμε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα και όλο το εμπόριο, το οποίο περνά μέσα από το λιμάνι".

Ερωτηθείς για τις διαμαρτυρίες που υπήρξαν από πλευράς μεταφορέων που έκαναν λόγο για πολύωρη ταλαιπωρία, ο Υπουργός Μεταφορών, παραδέχθηκε πως όντως παρατηρήθηκαν προβλήματα, ωστόσο, παρέπεμψε για την εξομάλυσνή τους στις 30 ημέρες που προνοούνται από την ημέρα τερματισμού του συμβολαίου, οι οποίες θα συμπληρωθούν στις 27 Ιουνίου. 

Πριν από περίπου μία εβδομάδα οδηγοί φορτηγών στο λιμάνι Λάρνακας διαμαρτυρήθηκαν για τα πολλαπλά προβλήματα που, όπως ανέφεραν, αντιμετωπίζουν καθημερινά, μεταξύ των οποίων η πολύωρη εργασία και η μη ύπαρξη των απαραίτητων μηχανημάτων, τα οποία άρχισαν, όπως είπαν, από όταν ανέλαβε η Αρχή Λιμένων μετά τον τερματισμό της συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και της Kition Ocean Holdings Ltd.

Υπενθυμίζεται πως στις 27 Μαΐου, η Κυβέρνηση προχώρησε στον τερματισμό της σύμβασης με την Kition Ocean Holdings για την ενιαία ανάπτυξη της μαρίνας και του λιμανιού Λάρνακας, ύψους €1,2 δισεκατομμυρίων. 

Διαβάστε επίσης: Τέλος η Kition: Η Κυβέρνηση τερματίζει τη σύμβαση για Μαρίνα και Λιμάνι Λάρνακας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ