Σε Διάσκεψη για τη Γάζα στην Ιορδανία θα συμμετάσχει ο ΠτΔ

Διεθνής Διάσκεψη με τη συμμετοχή ηγετών και οργανισμών για την επίσπευση της παροχής βοήθειας - Συνάντηση με τον Βασιλιά Αμπντάλλα στα πλαίσια της συνόδου

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μεταβαίνει σήμερα στην Ιορδανία για να συμμετάσχει σε σημαντική Διεθνή Διάσκεψη με θέμα την επιτάχυνση της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Η Διάσκεψη, που συνδιοργανώνεται από τον Βασιλιά της Ιορδανίας, Αμπντάλλα, τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, και τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, θα συγκεντρώσει ηγέτες χωρών της περιοχής, ηγέτες χωρών δωρητών και επικεφαλής και εκπροσώπους διεθνών, περιφερειακών και ανθρωπιστικών Οργανισμών.

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει προσκληθεί στη Διάσκεψη ως χώρα της περιοχής, ως χώρα δωρητής και ως το κράτος που συνέταξε, ανέπτυξε και εφάρμοσε την πρωτοβουλία «Αμάλθεια» για τον θαλάσσιο διάδρομο παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί με τον Βασιλιά της Ιορδανίας και αναμένεται να συζητήσουν για την υλοποίηση των επιδιώξεων της Συνόδου και τις διμερείς σχέσεις.

Διαβάστε επίσης: Πώς ψήφισαν οι Τουρκοκύπριοι: Ψήφοι σε ΑΚΕΛ, Βολτ αλλά και.. ΕΛΑΜ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ