Μαρίνα Λάρνακας - Δρόμος Πάφου-Πόλης: «Σε 10 μέρες θα ξεκαθαρίσει το σκηνικό»

Δεν αποκλείεται διακοπή της σύμβασης με την Kition, είπε ο Υπουργός Μεταφορών - Πιο ελπιδοφόρο το τοπίο στον δρόμο Πάφου-Πόλης

Σε περίπου δέκα ημέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει το σκηνικό όσον αφορά την ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας, καθώς και του δρόμου Πάφου-Πόλεως Χρυσοχούς, σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών, Αλέξη Βαφεάδη.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο και αναφερόμενος στις αναπτύξεις στη Λάρνακα, ο κ. Βαφεάδης ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαβούλευση στο Υπουργείο και σε δέκα ημέρες, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις τελικές της αποφάσεις.

Δεν αποκλείεται διακοπή της σύμβασης με την Kition

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν αποκλείεται και διακοπή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία Kition Ocean Holdings. Βέβαια διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση προσεγγίζει τα αιτήματα των εταιρειών με θετικό φακό, επιδιώκοντας την ολοκλήρωση των έργων. Το Υπουργείο είναι έτοιμο να συζητήσει με την ανάδοχο εταιρεία τα αιτήματά της, υπό την προϋπόθεση αυτή να τηρήσει τους όρους της σύμβασης, είπε ο Υπουργός Μεταφορών.

Πιο ελπιδοφόρο το τοπίο στον δρόμο Πάφου-Πόλης

Ερωτηθείς σχετικά με τον δρόμο Πάφου-Πόλης, ο κύριος Βαφεάδης εμφανίστηκε πιο αισιόδοξος, αφού όπως είπε, η ανάδοχος εταιρεία έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι επιθυμεί να ολοκληρώσει το έργο. Ο ίδιος επισήμανε ότι έγινε ήδη μία συνάντηση και καταγράφηκαν τα τεχνικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η εταιρεία στην εκτέλεση του έργου, ώστε το Υπουργείο να δει με ποιον τρόπο μπορεί να βοηθήσει. Ο Υπουργός Μεταφορών σημείωσε πως αναμένει ότι την ερχόμενη Δευτέρα το όλο ζήτημα θα ξεκαθαρίσει, κατά τη συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της αναδόχου εταιρείας.

Διαβάστε επίσης: Ενίσχυση ναυτιλιακής συνεργασίας συζήτησαν Χατζημανώλη – Στυλιανίδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ