«Κοκκίνισε» τον πληθωρισμό η ενέργεια τον Απρίλιο

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, αυξήθηκε κατά 2,1% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι και 1,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα

Κατά 2,1% αυξήθηκε ο εναρμονισμένος πληθωρισμός τον Απρίλιο του 2024 συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. 

Με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Στατιστική Υπηρεσία, ο δείκτης κατέγραψε αύξηση κατά 1,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα λόγω και της σημαντικής αύξησης σε ποσοστό 7,6% που καταγράφηκε στις τιμές της ενέργειας σε σχέση με τον Μάρτιο του 2024. Για την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2024, σημειώθηκε αύξηση 2,0% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

 

Σε Εστιατόρια και Ξενοδοχεία η μεγαλύτερη μεταβολή, στο κόκκινο και η ενέργεια

Συγκριτικά με τον Απρίλιο του 2023, οι κατηγορίες Εστιατόρια και Ξενοδοχεία (5,4%) και Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο (3,5%) παρουσίασαν την μεγαλύτερη θετική μεταβολή. Σε σχέση με τον Μάρτιο 2024, οι μεγαλύτερες μεταβολές καταγράφηκαν στις κατηγορίες Μεταφορές (4,5%) και Ένδυση και Υπόδηση (4,4%).

Για την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2024 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, η μεγαλύτερη μεταβολή παρατηρήθηκε στην κατηγορία Εστιατόρια και Ξενοδοχεία (5,7%). Η μεγαλύτερη μεταβολή στις οικονομικές κατηγορίες συγκριτικά τόσο με τον Απρίλιο του 2023 όσο και  με τον προηγούμενο μήνα παρατηρήθηκε στην κατηγορία Ενέργεια με ποσοστά 6,4% και 7,6% αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης: Πανίκος Νικολάου: Το 2023 ήταν χρονιά ορόσημο για την Τράπεζα Κύπρου

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ