Λιμάνι Λάρνακας: Ο φορολογούμενος πολίτης θα πληρώσει πάλι τα σπασμένα…

«Θα επισπεύσουμε τον έλεγχό μας» για το λιμάνι και τη μαρίνα της Λάρνακας, λέει ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας

Στο θέμα του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας αναφέρθηκε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, κ. Μάριος Πετρίδης, το μεσημέρι της Παρασκευής, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΙΓΜΑ.

Ερωτηθείς ποιος θα πληρώσει το πρόβλημα και πόσο θα καθυστερήσει η υλοποίηση του έργου, ο κ. Πετρίδης απάντησε με νόημα «γνωρίζουμε ποιος θα τα πληρώσει, ο φορολογούμενος πολίτης».

Όσο για τις κινήσεις της Υπηρεσίας αναφορικά με την παρακολούθηση του έργου, σημείωσε ότι ο έλεγχος είχε προγραμματιστεί για αργότερα, «επειδή η Επιτροπή Ελέγχου είπε ότι θα εγγράψει θέμα για να το δει». 

Όπως επισήμανε, η Ελεγκτική Υπηρεσία ζήτησε στοιχεία από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών, τα οποία τους έχουν ήδη κοινοποιηθεί. Αυτά αφορούν, σύμφωνα με τον κ. Πετρίδη, σχετική αλληλογραφία, διευκρινίζοντας πως έχουν ζητήσει συγκεκριμένα μία έκθεση γεγονότων, τις κυριότερες ημερομηνίες, πότε ξεκίνησαν τα έργα, τι έγινε με τις εγγυητικές, ημερομηνίες υποβολής και ανανέωσης και  τι απαιτήσεις έχει υποβάλει ο ανάδοχος.  Καταλήγοντας, ο κ. Πετρίδης σημείωσε πως μόλις έχουν αυτά τα στοιχεία στα χέρια τους, η Ελεγκτική Υπηρεσία θα επισπεύσει τον έλεγχό της.

Διαβάστε επίσης: Σύσκεψη τη Δευτέρα υπό τον ΠτΔ για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ