Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας - Κύπρου: Τιμές και δρομολόγια (πίνακες)

Πότε ξεκινούν τα δρομολόγια και πόσα θα πληρώσουν οι επιβάτες – Τι ισχύει με το δρομολόγιο από Λάρνακα – Οι τιμές για αυτοκίνητο και κατοικίδιο

Στις 29 Μαΐου βάζει πλώρη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το πλοίο που συνδέει ακτοπλοϊκά την Κύπρο με την Ελλάδα όπως ανακοίνωσε χθες η πλοιοκτήτρια εταιρεία Scandro Holdings LTD και το ενδιαφέρον από τους ταξιδιώτες είναι ήδη αυξημένο.

Το πλοίο βάζει πλώρη για Πειραιά στις 29 Μαΐου

Το κυπριακής σημαίας πλοίο «Daleela» θα πραγματοποιήσει το πρώτο του δρομολόγιο για το 2024 από το λιμάνι της Λεμεσού στις 29 Μαΐου 2024, ενώ το τελευταίο δρομολόγιο από τον λιμάνι του Πειραιά έχει οριστεί για τις 3 Σεπτεμβρίου.

Τι ισχύει με το δρομολόγιο από Λάρνακα

Αν και η διαδρομή διαρκεί 30 ώρες, τις δύο τελευταίες χρονιές που έχει αρχίσει ξανά η ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιά - Λεμεσού τα εισιτήρια γίνονται ανάρπαστα. Φέτος, όμως, έχουμε μια σημαντική διαφορά: ενώ πέρυσι οι Κύπριοι πολίτες είχαν την ευκαιρία να πάρουν το πλοίο και από το λιμάνι της Λάρνακας, φέτος θα έχουν την δυνατότητα να το πάρουν μόνο από τη Λεμεσό.

Πόσο θα κοστίσει το ταξίδι

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΙΓΜΑ, οι τιμές είναι αυξημένες σε σχέση με πέρυσι, με την διαφορά να είναι κοντά στα 2 ευρώ, ενώ σε σχέση με το 2022, οι τιμές είναι αυξημένες κατά 10%. Ακρίβεια και πράσινη φορολογία αναμένεται να φέρουν και νέες αυξήσεις. Αξίζει να αναφέρουμε ότι υπάρχουν πρώτης κλάσης καμπίνες (VIP) και δεύτερης κλάσης καμπίνες, για τις οποίες οι τιμές είναι διαφορετικές. Σημειώνεται ότι και για τα βρέφη οι τιμές διαφέρουν. Πιο αναλυτικά:

Τιμές δρομολογίων ανά άτομο σε 1ης κλάσης καμπίνες (VIP)

Τιμές δρομολογίων ανά άτομο σε 2ης κλάσης καμπίνες

Ταξίδι για δύο ενήλικες

Ταξίδι για μια τετραμελή οικογένεια

Τιμές για κατοικίδια

Τιμές για μηχανοκίνητα

22 δρομολόγια

Φέτος θα πραγματοποιηθούν 22 δρομολόγια μετ’ επιστροφής μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου. Ακολουθούν αναλυτικά:

Δρομολόγια Μαΐου 2024

Δρομολόγια Ιουνίου 2024

Δρομολόγια Ιουλίου 2024

Δρομολόγια Αυγούστου 2024

Δρομολόγια Σεπτεμβρίου 2024

Στις 16 Απριλίου οι ανακοινώσεις από την Υφυπουργό Ναυτιλίας

Στις 16 του Απρίλη αναμένεται να γίνει και επίσημη διάσκεψη, κατά την οποία η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη, θα ανακοινώσει πότε θα ανοίξουν οι κρατήσεις, έτσι ώστε να μπορεί ο κόσμος να κλείσει τα εισιτήριά του.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Scandro Holding εδώ.

Διαβάστε επίσης: Πόθεν έσχες: Το capital statement και ο ρόλος του Εφόρου Φορολογίας – Τι θα δημοσιοποιείται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ