Μεταπτυχιακό στο ΤΕΠΑΚ: Το κλειδί για ακαδημαϊκή και επαγγελματική επιτυχία

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), το οποίο συμπληρώνει φέτος είκοσι χρόνια δυναμικής παρουσίας στον χώρο της Ανώτατης Δημόσιας Εκπαίδευσης στον τόπο μας, προσφέρει μια σειρά από υψηλού επιπέδου μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών

Η κατοχή ενός μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη βαρύτητα στη σημερινή ανταγωνιστική αγορά εργασίας, καθώς οι εργοδότες απαιτούν, όχι μόνο τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες που σου προσφέρει ένα προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, αλλά και υψηλότερα επίπεδα εκπαίδευσης και εξειδίκευσης.

Όλο και περισσότεροι προπτυχιακοί/ές απόφοιτοι/ες πανεπιστημίων και εργαζόμενοι/ες, αντιλαμβάνονται αυτήν την αναγκαιότητα και αξία της διά βίου μάθησης και επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Με σκοπό να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να εμβαθύνουν στο αντικείμενό τους, αποκτώντας επιπλέον τεχνογνωσία και εξειδικευμένες δεξιότητες που θα τους δώσουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και τις προοπτικές για επίτευξη των επαγγελματικών τους στόχων.

20 χρόνια δυναμικής παρουσίας στην Ανώτατη Εκπαίδευση

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), το οποίο συμπληρώνει φέτος είκοσι χρόνια δυναμικής παρουσίας στον χώρο της Ανώτατης Δημόσιας Εκπαίδευσης στον τόπο μας, προσφέρει μια σειρά από υψηλού επιπέδου μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων, στις περιοχές των θετικών, εφαρμοσμένων, κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών. Προγράμματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας και οικονομίας και που παρέχουν στους/στις απόφοιτους/ες του τα αναγκαία εφόδια και προσόντα για να ανταποκριθούν με επιτυχία στις απαιτήσεις ενός ταχέως μεταβαλλόμενου κόσμου.

Το δημόσιο πανεπιστήμιο της Κύπρου συνεχώς εκσυγχρονίζει και αναβαθμίζει τα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών του και τις παιδαγωγικές μεθόδους διδασκαλίας και μάθησης, για προσέλκυση υψηλού επιπέδου σπουδαστών και παραγωγή υψηλού επιπέδου αποφοίτων, με βάση τις τεχνολογικές εξελίξεις, τη βιομηχανική πρόοδο και τις ανάγκες της αγοράς. Ειδικότερα, φέτος προσφέρονται 17 ελληνόφωνα και αγγλόφωνα μεταπτυχιακά προγράμματα επιπέδου Μάστερ, με φυσική παρουσία ή/και εξ αποστάσεως.

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες του ΤΕΠΑΚ έχουν πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που προσφέρει το πανεπιστήμιο, όπως είναι, για παράδειγμα, οι Υπηρεσίες Συμβουλευτικής, Πληροφορικής, Βιβλιοθήκης, καθώς επίσης σε ευκαιρίες εργοδότησης που προσφέρονται κατά καιρούς από διάφορους Οργανισμούς και επιχειρήσεις με τις οποίες το ΤΕΠΑΚ διατηρεί συνεργασία.

Δυνατότητα εργοδότησης κατά τη διάρκεια των σπουδών

Το πανεπιστήμιο προσφέρει, επίσης, τη δυνατότητα εργοδότησης σε μεταπτυχιακούς/ες φοιτητές/ριες, μέσω της παροχής βοηθητικού διδακτικού έργου και της διδασκαλίας προπτυχιακών μαθημάτων ως βοηθοί διδασκαλίας, για την κάλυψη αναγκών του τμήματος στο οποίο φοιτούν ή άλλων τμημάτων, αποκτώντας έτσι διδακτική και ακαδημαϊκή εμπειρία και μέσω της συμμετοχής σε ερευνητικά προγράμματα.

Ακόμη, το Κέντρο Φοιτητικής Ανάπτυξης του ΤΕΠΑΚ εργοδοτεί μεταπτυχιακούς/ές φοιτητές/ριες για την προσφορά φροντιστηριακών μαθημάτων προπτυχιακού επιπέδου σε φοιτητές/ριες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Επιπλέον, όλοι οι φοιτητές/ριες μπορούν, εφόσον δεν εργάζονται ταυτόχρονα με άλλο καθεστώς, να εργαστούν στο πανεπιστήμιο στο πλαίσιο της πολιτικής για ωρομίσθια φοιτητική απασχόληση.

Προσιτά δίδακτρα

Τα δίδακτρα των μεταπτυχιακών προγραμμάτων είναι προσιτά προκειμένου να προσφέρεται η δυνατότητα σε όσον το δυνατόν περισσότερα άτομα να τα επιλέξουν. Για τα περισσότερα προγράμματα Μάστερ, τα δίδακτρα ανέρχονται στις €4.100.

Πέραν από το ούτως ή άλλως χαμηλό ύψος διδάκτρων, κάθε χρόνο, παραχωρούνται υποτροφίες κοινωνικής στήριξης στη βάση κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων, που καλύπτουν πλήρως ή κατά 50% τα μεταπτυχιακά δίδακτρα. Το ΤΕΠΑΚ προσφέρει ακόμη τη δυνατότητα δωρεάν φοίτησης σε μεταπτυχιακά προγράμματα επιπέδου Μάστερ για τον/την πρωτεύσαντα/σα κάθε προπτυχιακού προγράμματος του πανεπιστημίου.

Αυτό που απομένει, λοιπόν, είναι να επιλέξεις το μεταπτυχιακό πρόγραμμα που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου, το οποίο θα σου ανοίξει νέες ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης και θα σου προσφέρει προσωπική ανάπτυξη και ολοκλήρωση.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του ΤΕΠΑΚ έχει ήδη ξεκινήσει. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων ορίστηκε η 30η Απριλίου 2024.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΤΕΠΑΚ ή/και επικοινωνήστε με το Κέντρο Εξυπηρέτησης στα τηλέφωνα 25002710/11 και στο kep@cut.ac.cy.

Διαβάστε επίσης: Πανεπιστήμιο Λεμεσού (UoL): Ever-Evolving 2024

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ