Εκτός του πακέτου μέτρων έμειναν οι συνταξιούχοι

Κριτική στην Κυβέρνηση από την ΕΚΥΣΥ Αυγόρου - 40 από τα 60 εκ. που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση αφορούν επιχειρήσεις, αναφέρει σε ανακοίνωση

Κριτική στην Κυβέρνηση άσκησαν τα μέλη της ΕΚΥΣΥ Αυγόρου, στη συνέλευσή τους την Πέμπτη, καθώς, όπως αναφέρουν, στο νέο πακέτο μέτρων στήριξης "ξέχασε τους συνταξιούχους".

Σε ανακοίνωσή τους, αναφέρουν ότι 40 από τα 60 εκ. που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση αφορούν επιχειρήσεις, την στιγμή που "χιλιάδες συνταξιούχοι έχουν εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας και δεν τα βγάζουν πέρα, ιδιαίτερα λόγω της ακρίβειας".

Πλήρη ενημέρωση για τα προβλήματα των ηλικιωμένων και τις προσπάθειες της ΕΚΥΣΥ προς τη νέα Κυβέρνηση και ιδιαίτερα προς τους Υπουργούς Εργασίας, Υγείας, Ενέργειας και Υφυπουργό Πρόνοιας για την επίλυσή τους, έγινε από τον Γ.Γ. της Οργάνωσης Κώστα Σκαρπάρη.

Οι συνταξιούχοι απαίτησαν επίλυση των προβλημάτων τους, όπως την κατάργηση του πέναλτι 12%, βελτίωση της νομοθεσίας για να δικαιούνται σύνταξη χηρείας όλοι οι άντρες χήροι και τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, η οποία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τις χαμηλές συντάξεις. Επίσης, όπως αναφέρεται, απαίτησαν αναθεώρηση του ορίου της φτώχειας, αύξηση του ποσού για ΕΕΕ και της χορηγίας για τη φροντίδα ηλικιωμένων.

ΚΥΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παράνομη η αποκοπή μισθού νηπιαγωγών λέει η «Ισότητα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ