Παράνομη η αποκοπή μισθού νηπιαγωγών λέει η «Ισότητα»

Η ΙΣΟΤΗΤΑ αναφέρει ότι «είναι απαράδεκτο εργοδοτικός σύνδεσμος να εξαναγκάζει εργαζόμενους να συμμετάσχουν σε διαμαρτυρία που δεν τους αφορά άμεσα»

Το ΔΣ του Κλάδου Νηπιαγωγών Ιδιωτικού Τομέα της Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ καλεί τον Σύνδεσμο Ιδιωτικής Προσχολικής Εκπαίδευσης Κύπρου (ΣΙΠΕΚ) να ενημερώσει ορθά το προσωπικό για την επερχόμενη διαμαρτυρία.

Η ΙΣΟΤΗΤΑ αναφέρει ότι δόθηκε επιστολή στους γονείς ότι την ημέρα της διαμαρτυρίας οι ιδιωτικοί σταθμοί και νηπιαγωγεία δεν θα λειτουργήσουν για να παραστούν με το προσωπικό τους στην ειρηνική διαμαρτυρία.

"Δυστυχώς, όμως, κάποιοι εργοδότες 'ξέχασαν' να ενημερώσουν το ίδιο τους το προσωπικό σχετικά με τη διαμαρτυρία. Καλούμε τους εργοδότες να ενημερώσουν το προσωπικό τους, να του εξηγήσουν τους λόγους της διαμαρτυρίας και να το διαβεβαιώσουν ότι δεν θα υπάρξουν αποκοπές μισθού είτε συμμετάσχει είτε όχι σε αυτή, καθώς αποκοπή μισθού μόνο για τους λόγους που καθορίζονται στον περί Προστασίας των Μισθών Νόμο είναι δυνατή", αναφέρεται.

Η ΙΣΟΤΗΤΑ αναφέρει ότι «είναι απαράδεκτο εργοδοτικός σύνδεσμος να εξαναγκάζει εργαζόμενους να συμμετάσχουν σε διαμαρτυρία που δεν τους αφορά άμεσα» και υπενθυμίζει ότι η συμμετοχή σε οποιαδήποτε εκδήλωση διαμαρτυρίας δεν δύναται να είναι για οποιονδήποτε υποχρεωτική.

"Εμείς, λοιπόν, έχοντας πράξει τα δέοντα είμαστε σε θέση να ενημερώσουμε τα μέλη μας πως, δεδομένου ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά έπειτα από απόφαση των ιδιοκτητών τους, καμία αποκοπή μισθού δεν είναι νόμιμη, σύμφωνα και με το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων (αρμόδια αρχή για την εφαρμογή της περί Προστασίας των Μισθών Νομοθεσίας). Επιπλέον, ότι η προτροπή των εργοδοτών προς τους εργαζόμενους για δήλωση της ημέρας συμμετοχής στην εκδήλωση διαμαρτυρίας ως ημέρας ασθένειας ή προσωπικής άδειας, είναι παράνομη", αναφέρει.

ΚΥΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεκίνησαν στην Κρήτη από την ExxonMobil οι 3D σεισμικές έρευνες για υδρογονάνθρακες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ