ΥΠΟΙΚ: Οι ίδιοι επιλέγουν ακόμα μια φορά την μικροπολιτική

Βολές κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα κατά του ΔΗΚΟ εξαπέλυσε ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Επιμέλεια: Ξένιος Μεσαρίτης

Βολές κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο Υπουργός Οικονομικών μετά το πέρας της συνεδρίας της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής για το νομοσχέδιο των κυβερνητικών εγγυήσεων για παραχώρηση δανείων.

Το νομοσχέδιο όπως έχει διαμορφωθεί ξανά από την κυβέρνηση θα διεξάγει ακόμα μια φορά κύκλο διαβουλεύσεων με τα κοινοβουλευτικά κόμματα με στόχο να περάσει από την Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη.

Κάποιοι επέλεξαν την μικροπολιτική, τους ψηλούς τόνους και τους χαρακτηρισμούς είπε ο Υπουργός Οικονομικών κατά την έξοδό του από την συνεδρία, αναφέροντας ότι «είναι οι ίδιοι οι οποίοι δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις την πρώτη φορά. Είναι οι ίδιοι που καταψήφισαν τους προϋπολογισμούς από τους οποίους έχουν δοθεί 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ για στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. Είναι οι ίδιοι οι οποίοι μπαίνουν τροχοπέδη κάθε φορά σε όποια προσπάθεια της κυβέρνησης για στήριξη της οικονομίας.»

Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης σημείωσε ότι ευελπιστεί ότι «αυτή τη φορά, παρά το έντονο προεκλογικό ύφος που προσπάθησαν να δώσουν κάποιοι, κυρίως ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί».

Το εργαλείο αυτό χρειάζεται και είναι γι' αυτό που και πέρσι είχαμε διεξάγει διαπραγμάτευση για το εν λόγω νομοσχέδιο, σημείωσε ο κ. Πετρίδης.

"Ελπίζουμε ότι έστω και αργά η Κύπρος που ήταν η πρώτη χώρα που κατέθεσε αυτό το νομοσχέδιο έστω και τελευταία να το περάσει", ανέφερε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ