«Γιατί οι διακοπές σε παραλία της Μεσογείου μπορεί να κάνουν κακό στην υγεία σας»: Αυτός είναι ο τίτλος σε άρθρο του CNN, το οποίο αναφέρεται στη ρύπανση της θάλασσας, που εκτείνεται από τον Ατλαντικό Ωκεανό έως την Αφρική, την Ευρώπη και την Ασία.
Σύμφωνα με το άρθρο, πάνω από το 87% της Μεσογείου είναι μολυσμένο με μικροπλαστικά και άλλους ρύπους, συμπεριλαμβανομένων τοξικών μετάλλων και βιομηχανικών χημικών.
«Σε παγκόσμιο επίπεδο, η ρύπανση των υδάτων συνδέεται με 1,4 εκατομμύρια πρόωρους θανάτους, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα για τα 150 εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν κατά μήκος των ακτών της Μεσογείου και τα 270 εκατομμύρια τουρίστες που έλκονται από αυτά τα νερά κάθε χρόνο», σημειώνει το CNN.
Η Αίγυπτος, η οποία συνεισφέρει 0,25 εκατομμύρια τόνους πλαστικού που καταλήγει στη Μεσόγειο, είναι ο χειρότερος παραβάτης, ακολουθούμενη από την Τουρκία, η οποία συνεισφέρει 0,11 εκατομμύρια τόνους και την Ιταλία, που συνεισφέρει 0,04 εκατομμύρια τόνους πλαστικού στη μολυσμένη θάλασσα. Αυτά είναι μέρος 1,9 εκατομμυρίων πλαστικών θραυσμάτων ανά τετραγωνικό μέτρο.
Εμπειρογνώμονες που συμβουλεύτηκε το WWF για την έκθεσή του λένε ότι οι άνθρωποι μπορούν να καταπιούν μικροπλαστικά από υδάτινα περιβάλλοντα μέσω της κατανάλωσης θαλάσσιων οργανισμών και μέσω του νερού (τόσο πόσιμο όσο και εμφιαλωμένο).
Πηγή: newmoney.gr
Διαβάστε ακόμη: Αργός θάνατος για το μοντέλο των low cost - Οι αεροπορικές ψάχνουν νέα κατεύθυνση