Κίνα: Η πόλη που εξελίσσεται σε ένα πρωτοποριακό ενεργειακό κέντρο υδρογόνου

Η πόλη Σιαόγι εξελίσσεται σε ένα πρωτοποριακό ενεργειακό κέντρο υδρογόνου, καθώς αναζητάει νέες τεχνολογίες για την ενεργειακή εξέλιξή της

Η πόλη Σιαόγι, που αποτελεί ένα σημαντικό κέντρο παραγωγής άνθρακα στη βόρεια Κίνα, εξελίσσεται σε ένα πρωτοποριακό ενεργειακό κέντρο υδρογόνου, καθώς τα αποθέματα άνθρακα εξαντλούνται και η πόλη αναζητάει νέες τεχνολογίες για την ενεργειακή εξέλιξή της.

Στα τέλη Μαΐου, τρία βαρέα φορτηγά που κινούνταν με υδρογόνο αναχώρησαν από τη Σιαόγι που βρίσκεται στην επίσης πλούσια σε άνθρακα κινεζική επαρχία Σανσί, διανύοντας επιτυχώς μία απόσταση 700 χιλιομέτρων πριν παραδώσουν τα φορτία άνθρακα που μετέφεραν στο λιμάνι της Τιαντζίν.

“Αυτό σηματοδότησε μία σημαντική εξέλιξη”, δήλωσε ο Ζενγκ Πενγκ πρόεδρος του επιχειρηματικού ομίλου Pengfei Group, που κατασκεύασε τα βαρέα φορτηγά που κινούνταν με υδρογόνο.

“Ξανάνοιξαν το δρόμο της μεταφορικής διαδρομής προς το λιμάνι της Τιαντζίν, το οποίο σταμάτησε να δέχεται φορτία άνθρακα που μεταφέρονταν οδικώς πριν από επτά χρόνια, εξαιτίας ανησυχιών για το περιβάλλον”.

Πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε επίσης: Ένα στα τρία κράτη της ΕΕ χωρίς κίνητρα για ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ