Υποτονικές οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς η θετική δυναμική εξασθενεί

Σημάδια «κόπωσης» – Στο επίκεντρο η AstraZeneca

Χαμηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, αντιστρέφοντας το πιο θετικό κλίμα που παρατηρήθηκε στην αρχή της εβδομάδας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,3% στις 10:10 ώρα Ελλάδας, με την άνοδο στις μετοχές υγείας να υπεραντισταθμίζεται από τις απώλειες στις τράπεζες και τις εταιρίες κοινής ωφελείας.

Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,35% στις 8.394 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,18% στις 18.736 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,44% στις 8.159 μονάδες.

Τα δεδομένα ήταν σχετικά λίγα αυτή την εβδομάδα, αλλά οι επενδυτές προετοιμάζονται για την ανακοίνωση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ την Τετάρτη, μαζί με την ανακοίνωση του πληθωρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο που αναμένεται να δείξει απότομη πτώση του γενικού ποσοστού.

Στο εταιρικό μέτωπο, ο φαρμακευτικός γίγαντας AstraZeneca ανακοίνωσε τον στόχο συνολικών εσόδων 80 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2030, από 45,8 δισεκατομμύρια δολάρια για το σύνολο του 2023, μέσω «σημαντικής ανάπτυξης του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου ογκολογίας, βιοφαρμάκων και σπάνιων ασθενειών».

Στο μέτωπο των ευρωπαϊκών δεδομένων, οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία σημείωσαν ετήσια μείωση 3,3% τον Απρίλιο, ανέφερε η στατιστική υπηρεσία της χώρας Destatis στην έκθεσή της που δημοσιεύθηκε σήμερα Τρίτη. Σε σύγκριση με τον Μάρτιο, το ποσοστό αυξήθηκε κατά 0,2%.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού υποχώρησαν σε μεγάλο βαθμό κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφού οι μετοχές τεχνολογίας ώθησαν τον Nasdaq Composite σε υψηλά ρεκόρ τη Δευτέρα.

Πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε επίσης: Σκληρό πόκερ με την παρουσία των ευρωπαϊκών τραπεζών στη Ρωσία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ