Χάος στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι - Πάνω από 270 πτήσεις ακυρώθηκαν

Το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι λέει ότι αντιμετωπίζει «πολύ δύσκολες συνθήκες» - Οι αρχές προειδοποίησαν ότι αναμένονται περισσότερες καταιγίδες

Χάος δημιουργήθηκε στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι εξαιτίας των πλημμυρών που μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια. Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις χώρες του Κόλπου, μεταδίδει το BBC, ενώ η κακοκαιρία διατάραξε τις πτήσεις στο δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του κόσμου.

Περισσότερες από 270 πτήσεις από και προς το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι ακυρώθηκαν την Τετάρτη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Flight Aware. Υπήρξαν άλλες 370 πτήσεις με καθυστέρηση, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Το αεροδρόμιο, το οποίο λειτουργεί ως σημαντικός κόμβος για τη σύνδεση πτήσεων με κάθε ήπειρο, προειδοποίησε ότι «η ανάκαμψη θα πάρει κάποιο χρόνο».

Το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι λέει ότι αντιμετωπίζει «πολύ δύσκολες συνθήκες». Συνέστησε στους επιβάτες να μην εμφανιστούν καθώς οι διάδρομοι έχουν πλημμυρίσει από νερό.

Πιο βόρεια, ένας άνδρας έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητό του εγκλωβίστηκε στις ξαφνικές πλημμύρες.

Στο Ομάν, οι διασώστες βρήκαν το σώμα ενός κοριτσιού στο Σαχάμ, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στη χώρα σε 19 από την Κυριακή.

Αναμένονται περισσότερες καταιγίδες

Οι αρχές προειδοποίησαν ότι αναμένονται περισσότερες καταιγίδες, ισχυρές βροχοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι, με πολλές περιοχές με χαμηλό υψόμετρο να βρίσκονται ακόμη κάτω από το νερό.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο βόρειος γείτονας του Ομάν, γνώρισαν την Τρίτη τη μεγαλύτερη βροχόπτωση από τότε που ξεκίνησαν τα αρχεία πριν από 75 χρόνια.

Το Εθνικό Κέντρο Μετεωρολογίας ανακοίνωσε ότι 254,8 χιλιοστά (9,7 ίντσες) έπεσαν στο Khatm al-Shakla, στο εμιράτο του al-Ain, σε λιγότερο από 24 ώρες.

Πλάνα από το κέντρο του Ντουμπάι έδειξαν δεκάδες βυθισμένα οχήματα σε ένα πλημμυρισμένο τμήμα της οδού Sheikh Zayed, καθώς και μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση σε άλλα σημεία του αυτοκινητόδρομου με 12 λωρίδες.

Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε επίσης: Υφ. Τουρισμού: Παρά τις προκλήσεις, ο τουρισμός δείχνει στοιχεία ανθεκτικότητας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ