Νέο «χτύπημα» κατά της συνδρομητικής «πειρατείας» στην καρδιά της Αθήνας

Εκατοντάδες τελικοί χρήστες παράνομης συνδρομητικής τηλεόρασης πάλι εκτεθειμένοι - Συνελήφθη 56χρονος

Νέο μεγάλο “χτύπημα” της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αποκάλυψε ένα καταφύγιο της παρανομίας στην καρδιά της Αθήνας. Ένα διαμέρισμα, όχι μόνο στέγαζε παράνομους μεταπωλητές πειρατικών συνδρομητικών καναλιών, αλλά αποτελούσε και κεντρικό κόμβο ενός εκτεταμένου δικτύου παρανομίας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εισβάλλουν στο διαμέρισμα, εντοπίζοντας σημαντικά ποσά χρημάτων και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, που χρησιμοποιούνταν για τη διανομή παράνομων περιεχομένων σε εκατοντάδες καταναλωτές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει βρεθεί πλήθος παράνομου πελατολογίου, που τώρα θα διερευνηθεί από τις διωκτικές αρχές.

Τα κέρδη από την πώληση πειρατικών συνδρομητικών καναλιών είναι τεράστια και κινούν μία γιγαντιαία παραοικονομία, που στοιχειώνει την καρδιά του κοινωνικού κράτους.

Συνελήφθη 56χρονος για «πειρατεία» συνδρομητικών καναλιών

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησε στη σύλληψη ενός 56χρονου, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας και περί προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών κατ’ εξακολούθηση.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία άγνωστος, με χρήση εξειδικευμένων μέσων και εφαρμογών, προέβαινε σε αποκωδικοποίηση και παράνομη αναμετάδοση συνδρομητικών τηλεοπτικών καναλιών, έναντι χρηματικής αμοιβής με τη μορφή συνδρομής, ενώ παράλληλα διαφήμιζε τις υπηρεσίες του στο διαδίκτυο.

Η Αστυνομία έθεσε τα παραπάνω στοιχεία υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ από την έρευνα και από την ανάλυση των ψηφιακών δεδομένων που προέκυψαν, εξακριβώθηκε η εμπλοκή του 56χρονου στην υπόθεση.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, διαπιστώθηκε η χρήση μη εξουσιοδοτημένου εξοπλισμού, κατάλληλα τροποποιημένου για την αναμετάδοση περιεχομένου δύο συνδρομητικών εταιριών, χωρίς τη νόμιμη συνδρομή και άδεια. Παράλληλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο, συσκευή Android Box και 3 USB stick.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε επίσης: Κομισιόν: Πράσινο φως για την ανακαίνιση της γραμμής 1 του μετρό της Αθήνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ