Νικήτρια η Χάρις στις δωρεές χρημάτων: Μάζεψε 1 δισ. σε τρεις μήνες

Η Δημοκρατική υποψήφια συγκέντρωσε περισσότερα χρήματα σε τρεις μήνες από όσα έχει καταφέρει ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός της από τον Ιανουάριο του 2023.

Η Κάμαλα Χάρις συγκέντρωσε σχεδόν 1 δισ. δολάρια τους τελευταίους τρεις μήνες και ξεπέρασε τον Ντόναλντ Τραμπ στην κούρσα των χρημάτων, έχοντας έτσι ένα τεράστιο κονδύλι για την τελική ευθεία των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

Η προεκλογική εκστρατεία της αντιπροέδρου και οι συνδεδεμένες ομάδες που την υποστηρίζουν συγκέντρωσαν 971 εκατ. δολάρια από τον Ιούλιο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, περισσότερα από το σύνολο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, ύψους 894 εκατ. δολαρίων από τις αρχές Ιανουαρίου 2023, σύμφωνα με ανάλυση των Financial Times των τελευταίων ομοσπονδιακών αρχείων.

Συνολικά, η Χάρις έχει λάβει εισφορές από 4,9 εκατ. χορηγούς από την είσοδό της στην προεδρική κούρσα στις 21 Ιουλίου, υπερτριπλάσιες από τα 1,37 εκατ. του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου της την ίδια περίοδο.

Η είδηση για τη συγκέντρωση χρημάτων της υποψήφιας των Δημοκρατικών έρχεται καθώς η ίδια και ο Τραμπ εισέρχονται στην τελική ευθεία μιας ολοένα και πιο σφιχτής αναμέτρησης. Με μόλις δύο εβδομάδες να απομένουν μέχρι την ψηφοφορία της 5ης Νοεμβρίου, και οι δύο διασχίζουν τη χώρα διεκδικώντας  ψηφοφόρους σε κρίσιμες πολιτείες με δαπανηρή διαφημιστική εκστρατεία.

euro2day.gr

Διαβάστε επίσης: Ο υψηλός πληθωρισμός ήρθε για να μείνει, προειδοποιεί το ΔΝΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ