Ιταλία: Ετοιμάζει φόρο 42% στα κέρδη από το Bitcoin

Από το 26% που ισχύει σήμερα, η κυβέρνηση της Giorgia Meloni αναζητά τρόπους να χρηματοδοτήσει τις ακριβές προεκλογικές της υποσχέσεις αλλά και να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα.

Να αυξήσει τον φόρο κεφαλαιουχικών κερδών για το Bitcoin στο 42% από το 26% σχεδιάζει η Ιταλία, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να χρηματοδοτήσει τις ακριβές προεκλογικές της υποσχέσεις αλλά και να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα.

Η κυβέρνηση της Giorgia Meloni προχώρησε στην κίνηση αυτή «με δεδομένο ότι το φαινόμενο επεκτείνεται», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Maurizio Leo, σύμφωνα με το Bloomberg.

Πάντως, οι μέχρι στιγμής προσπάθειες άλλων χωρών να φορολογήσουν το trading  κρυπτονομισμάτων δεν έφεραν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Η Ινδία, για παράδειγμα, επέβαλε υψηλούς φόρους στις ψηφιακές επενδύσεις πριν από δύο χρόνια, αλλά είδε τους όγκους συναλλαγών να εξανεμίζονται, καθώς οι Ινδοί επενδυτές στράφηκαν σε ξένες πλατφόρμες για να αποφύγουν την επιβάρυνση.

Η ανακοίνωση της Ιταλίας έρχεται την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται για την πλήρη εφαρμογή ενός πακέτου ρυθμίσεων για τα cryptos, γνωστού ως MiCA, στα τέλη του έτους.

Πάντως, οι κινήσεις φορολόγησης και ρύθμισης των κρυπτονομισμάτων δεν πτοούν το Bitcoin, το οποίο ενισχύθηκε κατά 17% τον τελευταίο μήνα.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Τι ζητούν για τον εγκέφαλο της μεγαλύτερης ληστείας cryptos αξίας $6 δισ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ