Wall Street: Υποχωρούν οι δείκτες - Αγώνας να διατηρηθούν τα κέρδη της Παρασκευής

Απαισιοδοξία επικρατεί στους κύριους δείκτες της Wall Street - Άνοδο καταγράφουν οι αποδόσεις των ομολόγων

Καθοδικά κινούνται οι κύριοι δείκτες του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα καθώς η Wall Street αγωνίζεται να διατηρήσει τη δυναμική από το ράλι της Παρασκευής.

Στο πεδίο των συναλλαγών, ο Dow Jones καταγράφει κάθοδο 0,41% και διαπραγματεύεται στις 42.178 μονάδες. Ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,33% στις 5.732 μονάδες και ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,30% στις 18.082 μονάδες.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του 10ετούς ενισχύεται στο 4,016%, όπως και του 2ετούς που φτάνει στο 3,98%.

Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά από τον Αύγουστο που η απόδοση του 10ετούς ξεπέρασε το 4%.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρχει πίεση στους κύριους δείκτες.

Οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου επίσης δεν βοήθησαν, με τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή να παραμένουν υψηλές. Το αμερικανικό αργό σκαρφάλωσε περισσότερο από 2% ξεπερνώντας τα 76 δολάρια το βαρέλι.

Την εβδομάδα που μας πέρασε η Wall Street, κατάφερε να αποτινάξει τις αρνητικές πιέσεις των προηγούμενων ημερών στη συνεδρίαση της Παρασκευής, με βασικό όχημα τα απρόσμενα πολύ ισχυρά στοιχεία από την αγορά εργασίας που απομακρύνουν τις όποιες ανησυχίες για μεγαλύτερη ή και ανώμαλη  προσγείωση της αμερικανικής οικονομίας.

Ήταν η τέταρτη συνεχόμενη νικητήρια εβδομάδα και για τους τρεις μέσους όρους, με τη βοήθεια μιας ισχυρότερης από το αναμενόμενο έκθεσης για τις θέσεις εργασίας την Παρασκευή που έδωσε περισσότερη υποστήριξη στην ιδέα ότι η Federal Reserve μπορεί να πραγματοποιήσει μια «ήπια προσγείωση» για την οικονομία των ΗΠΑ. Ο Dow έκλεισε σε υψηλό ρεκόρ μετά την έκθεση.

Πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε επίσης: UBS: Ο πληθωρισμός δε θα σταθεί εμπόδιο στις μειώσεις επιτοκίων της Fed

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ