Ποιος διεκδικεί την αμύθητη περιουσία του Μπερλουσκόνι - Η αμφιλεγόμενη διαθήκη από την Κολομβία

Πόσο τελικά κοστολογείται η περιουσία του Μπερλουσκόνι που έχει αποκτήσει διαστάσεις… θρύλου;

Το… τέρας της γραφειοκρατίας δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της Ελλάδας, καθώς και στη γειτονική Ιταλία φαίνεται ότι επικρατούν αντίστοιχα δαιδαλώδεις και χρονοβόρες διαδικασίες. Αυτό, τουλάχιστον, προκύπτει από τους ισχυρισμούς του συμβολαιογράφου που έχει στα χέρια του τη διαθήκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για τους λόγους τους οποίους καθυστερεί η δημοσίευση της διαθήκης του ιταλού κροίσου των μίντια και πρώην πρωθυπουργού, που αναμενόταν την προηγούμενη Δευτέρα 26 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον Arrigo Roveda, του δικηγορικού γραφείου Roveda Studio στο Μιλάνο, η καθυστέρηση οφείλεται στη γραφειοκρατία, καθώς ακόμη αναμένονται σχετικά έγγραφα.

Όταν, πάντως, ολοκληρωθούν οι αναμενόμενες απογραφές και αποτιμήσεις θα μάθουμε όλοι πόσο τελικά κοστολογείται η περιουσία του Μπερλουσκόνι που έχει αποκτήσει διαστάσεις… θρύλου.

Και ενώ η συνάντηση με όλους τους ενδιαφερόμενους έχει ήδη κανονιστεί για αύριο Πέμπτη στα γραφεία της Fininvest, του ομίλου που ελέγχεται από την οικογένεια, στον αριθμό 3 της οδού Paleocapa, στο Μιλάνο, εμφανίζεται ένα κληροδότημα στην Καραϊβική.

Ως δικαιούχος φέρεται ο Μάρκο Ντι Νούντσιο από το Τορίνο, γεννημένος το 1968. Και ο ίδιος δήλωσε στον ιταλικό Τύπο ότι είναι ο πρώτος από τους κληρονόμους. Και επίσης ότι προειδοποίησε τη Fininvest και τη Roveda. Διαφορετικά, απειλεί να διεκδικήσει αποζημίωση «με κατάσχεση μετοχών της εταιρείας».

Η συνάντηση στη via Paleocapa
Η συνάντηση στη via Paleocapa στο Μιλάνο, όπου βρίσκεται η έδρα της θα είναι η πρώτη μετά την απώλεια του πατριάρχη της οικογένειας Μπερλουσκόνι. Αυτό το οποίο διακυβεύεται είναι το 20% της κληρονομιάς του Σίλβιο.

Η συνάντηση, όμως, φαίνεται ότι δεν θα γίνει και μάλιστα για αντικειμενικούς λόγους, καθώς σύμφωνα με τη La Stampa, δεν έχει γίνει η αποτίμηση ορισμένων περιουσιακών στοιχείων, όπως ενδεικτικά, 24.000 έργων τέχνης που αγοράστηκαν… νύχτα σε δημοπρασίες και τα οποία βρίσκονται σε αποθήκη στο Arcore.

Επίσης, το ίδιο συμβαίνει και με τα σπίτια, το ελικόπτερο, τα τζετ.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, ανάμεσα στην οικογένεια επικρατεί ηρεμία, καθώς είναι ήδη γνωστές στα μέλη της οι τελευταίες επιθυμίες του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Άλλωστε, πριν από την επίσημη ανάγνωση της διαθήκης θα πραγματοποιηθεί μια συνέλευση των μετόχων ώστε να εξασφαλιστεί η ισορροπία στο «μοίρασμα» με βάση την αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων.

Ποιος είναι ο Ντι Νούντσιο
Στο μεταξύ, όμως, μπαίνει στη σκηνή και ο κολομβιανός φίλος. Ο Μάρκο Ντι Νούντσιο είναι επιχειρηματίας στον ναυπηγικό τομέα και μέλος των Comites (σ.σ.: αντιπροσωπευτικό όργανο της ιταλικής κοινότητας σε διάφορες χώρες) στην Κολομβία. Στην Ιταλία είναι γνωστός ως υποψήφιος για τη δημαρχία το 2010 στο Sestriere και το 2011 στο Τορίνο με το σχήμα Bunga Bunga. Λέγεται, μάλιστα, ότι είναι άνθρωπος που επιμελούνταν τη λίστα των συμμετεχόντων στα Bunga Bunga πάρτι του Καβαλιέρε.

Η πράξη που ισχυρίζεται ότι έχει στα χέρια του είναι υπογεγραμμένη από τον Μπερλουσκόνι με ημερομηνία 21 Σεπτεμβρίου 2021. Ο ιταλικός Τύπος κάνει γνωστό ότι δημοσιεύτηκε πριν από τέσσερις ημέρες από την καγκελαρία του υπουργείου Εξωτερικών της Κολομβίας με υποσημείωση.

Σύμφωνα με το ιταλικό νομικό σύστημα, δεν μπορεί να ισχύσει μέχρι να κατατεθεί στο συμβολαιογραφικό αρχείο και υπό την προϋπόθεση ότι το έντυπο της διαθήκης είναι αληθινό.

«Μυστικές επιθυμίες» του Καβαλιέρε;
Στο κείμενο που παρουσίασε ο DiNunzio αναφέρεται: «Ορίζω τον κ. Μάρκο Ντι Νούντσιο ως κληρονόμο που μπορεί να διαθέσει το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ μετά τον θάνατό μου με το βάρος να ανυψώσει την πολιτική δομή της Forza Italia και των Forza Silvio Clubs στην Κολομβία. Το ποσό των 6 εκατομμυρίων με το βάρος των δώρων να κατατεθεί στον τρεχούμενο λογαριασμό στο Μαϊάμι της Φλόριντα».

Στη συνέχεια, ο κατάλογος των ακινήτων: «το πλοίο Principessa Vai Via και όλα τα σκάφη, τα πλοία και σκάφη που έχω στην κατοχή μου, 100% των μετοχών των εταιρειών που κατέχουν τις βίλες στην Αντίγκουα και τις Αντίλλες με προσαρτημένη γη, 2% της Fininvest Finanziaria di Investimento Spa». Όσον αφορά τα δικαιώματα, πρέπει να σταλούν στον κληροδόχο από την ημέρα του θανάτου του Μπερλουσκόνι.

Μια λεπτομέρεια: Το “Princess Go Away” δεν ανήκει στον Μπερλουσκόνι εδώ και χρόνια. Το πούλησε στον δισεκατομμυριούχο Ennio Doris ο οποίος έχει εξαφανιστεί από τότε.

Και κυρίως: η Fininvest, η οποία επιβεβαιώνει την παραλαβή της διαθήκης, λέει επίσης ότι την υποτιθέμενη ημέρα της υπογραφής στην Κολομβία, ο Μπερλουσκόνι βρισκόταν στο Arcore.

ΠΗΓΗ: ΟΤ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ενοχλημένοι οι καταναλωτές για τις αλλαγές στην επιδότηση του ρεύματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ