«Γίνε ο Ηγέτης του εαυτού σου»: Το νέο βιβλίο αυτοβελτίωσης του Δρ. Δημήτριου Ζάμπογλου

Τι είναι η ηγεσία; Τι χρειάζεται κάποιος για να γίνει πραγματικός ηγέτης; Είναι η ηγεσία μόνο για διευθυντές εταιρειών, πολιτικούς αρχηγούς και καταξιωμένους επιστήμονες;

Ο γνωστός Κύπριος επιχειρηματίας και συγγραφέας Δρ Δημήτριος Ζάμπογλου δίνει τις δικές του προσωπικές απαντήσεις μέσω του βιβλίου του «Γίνε ο ηγέτης του εαυτού σου».

Το βιβλίο κυκλοφόρησε τον Μάρτιο από τις Εκδόσεις «Διάνοια» σε Ελλάδα και Κύπρο, με τη λογοτεχνική επιμέλεια της γνωστής δημοσιογράφου και παρουσιάστριας Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Το βιβλίο καθοδηγεί τον αναγνώστη μέσα από μια σειρά ασκήσεων αυτοανάλυσης και σκέψης για το μέλλον να αναζητήσει λύσεις σε ζητήματα ηγεσίας. Βοηθάει, παράλληλα, τον αναγνώστη να εξετάσει τις προσωπικές του ηγετικές επιλογές και δεσμεύσεις και να αρχίσει να δομεί την επόμενη του κίνηση.

Ο πυρήνας του βιβλίου προέρχεται από τη διδακτορική διατριβή του Δρ. Ζάμπογλου στο King’s College του Λονδίνου, κατά την οποία ερευνούσε εμπόρους με υψηλές αποδόσεις και χρηματοοικονομικές αγορές. Η έρευνα σχετικά με τη συμπεριφορά των εμπόρων, σε συνδυασμό με τους αγαπημένους ήρωες της ελληνικής μυθολογίας όπως ο Ηρακλής, ο Ίκαρος και ο Μινώταυρος, δημιουργεί χαρακτήρες με τους οποίους ο κάθε ένας μπορεί να ταυτιστεί.

«Κάθε όνειρο, ανεξαρτήτως πόσο μικρό ή μεγάλο είναι, μπορεί να επιδιωχθεί», τονίζει ο Δρ Ζάμπογλου, επισημαίνοντας πως αυτό το βιβλίο δεν περιμένει από τον αναγνώστη να έχει κάποιο ταλέντο, καθώς όπως ο ίδιος σημειώνει, «είναι υποκειμενικό και μεταβλητό ανάλογα με τις περιστάσεις». «Για μένα, το βιβλίο αυτό αποτελεί έναν οδηγό. Μπορεί να το διαβάσει ο οποιοσδήποτε αλλά μόνο όταν αποφασίσει ότι θέλει πραγματικά να αλλάξει τη ζωή του», τονίζει ο συγγραφέας.

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο στο ηλεκτρονικό κατάστημα των Εκδόσεων Διάνοια, στα Βιβλιοπωλεία Πάργα, στο skroutz.gr και μέσω παραγγελιών σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Δρ Δημήτριος Ζάμπογλου έχει εμφανιστεί στο εξώφυλλο του Forbes και έχει λάβει διάφορα βραβεία και διακρίσεις, όπως το «Arabian Business 40 under 40» και το «Square Mile 30 under 30». Το διδακτορικό του στη Συμπεριφορική Χρηματοοικονομική στο King’s College έλαβε υποτροφία όχι μόνο από το Πανεπιστήμιο, αλλά και από τεχνολογικούς κολοσσούς όπως η Amazon και η Microsoft. Έγινε ο πρώτος Κύπριος που εντάχθηκε στο Young Leaders Circle (YLC) του Milken Institute, οδηγώντας τον σε σειρά διευθυντικών θέσεων σε κάποιους από τους μεγαλύτερους online brokers στον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ