Παντελής Λεπτός: Όραμά μας να παραμείνουμε ηγέτης στον τομέα ανάπτυξης γης

Η στρατηγική μας βασίζεται στην εμπειρία μας, που πλέον ξεπερνά τα 62 χρόνια, καθώς και την τεχνογνωσία μας.

«To όραμα του Ομίλου Λεπτός, είναι να παραμείνει ο ηγέτης στον τομέα ανάπτυξης γης» τονίζει σε συνέντευξή του ο CEO του Ομίλου Παντελής Λεπτός.  Επισημαίνοντας ότι το χαρτοφυλάκιο του Ομίλου αποτελείται από 360 αναπτυξιακά συγκροτήματα, ξενοδοχεία και εμπορικές αναπτύξεις ο κ. Λεπτός σημειώνει ότι όλα «έχουν ξεχωριστή ταυτότητα, υψηλή αισθητική, άριστη ποιότητα και πάντα σεβασμό στο περιβάλλον. Αναφερόμενος στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας των ακινήτων, ο κ. Λεπτός εξηγεί πως «οι προκλήσεις είναι πλέον αρκετές, καθώς έχουν αυξηθεί οι απαιτήσεις των αγοραστών, οι οποίοι είναι πιο έμπειροι και πιο απαιτητικοί. Για παράδειγμα έχει αυξηθεί η τάση στη ζήτηση για ακίνητα φιλικά προς το περιβάλλον» και κοντά σε κοινότητες που δεσμεύονται για χρήση βιώσιμων πρακτικών», αναφέρει.

Πώς έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του 2022 για τον τομέα των ακινήτων και ποιος είναι ο δικός σας απολογισμός;

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το Κτηματολόγιο, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022 οι πωλήσεις των ακινήτων σε παγκύπρια βάση βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο σε σύγκριση με προηγούμενες αντίστοιχες χρονιές και αυτό, παρά τη μακρά περίοδο της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία.

Μετά το Μάιο του 2022 υπάρχει μια ανάκαμψη στην αγορά η οποία έχει σταθεροποιηθεί και προβλέπεται ότι θα υπάρξει άνοδος.

Γενικότερα υπάρχει μια αισιοδοξία στην αγορά. Επιπλέον οι ξένοι αγοραστές έχουν αρχίσει να επισκέπτονται ξανά το νησί μας, ενώ η οικονομική δραστηριότητα είναι αυξημένη σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο. Παραμένουμε αισιόδοξοι, καθώς πιστεύουμε ότι η Κύπρος με τα πλεονεκτήματα που έχει και τις ευκαιρίες που προσφέρει αποτελεί έναν ελκυστικό προορισμό για μια συμφέρουσα επένδυση και την απόκτηση νέων εμπειριών σε ό,τι αφορά το επίπεδο και την ποιότητα ζωής.

Ποιο είναι το όραμα του Ομίλου σας;

To όραμα του Ομίλου Λεπτός, είναι να παραμείνει ο ηγέτης στην ανάπτυξη γης στην Κύπρο. Η φιλοσοφία και η στρατηγική του Ομίλου που σχηματίζουν το όραμα αυτό, είναι η δημιουργία και η ανάπτυξη έργων υψηλής ποιότητας και αισθητικής, που προσφέρουν κομψό σχεδιασμό, με σεβασμό στο περιβάλλον και στα φυσικά αγαθά της Κύπρου. 

Ποιες προκλήσεις καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα ο τομέας των ακινήτων; Ως Όμιλος πώς ανταποκρίνεστε στις προκλήσεις αυτές;

Οι προκλήσεις είναι πλέον αρκετές καθώς έχουν αυξηθεί οι απαιτήσεις των αγοραστών, οι οποίοι είναι πιο έμπειροι και πιο απαιτητικοί. Για παράδειγμα έχει αυξηθεί η τάση στη ζήτηση για ακίνητα φιλικά προς το περιβάλλον και κοντά σε κοινότητες που δεσμεύονται για χρήση βιώσιμων πρακτικών.

Οι νέες «Green Energy» νομοθεσίες είναι μια πρόκληση αλλά και ευκαιρία για εμάς διότι δημιουργούν νέα δεδομένα ενεργειακής απόδοσης και αναβάθμισης των ακίνητων. Επίσης, η οικονομική και γεωπολιτική αβεβαιότητα που επικρατεί είναι ακόμα μια πρόκληση για τον κλάδο. Ταυτόχρονα δεν πρέπει να ξεχνάμε τον  πόλεμο στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις του στην οικοδομική βιομηχανία, το κόστος κατασκευής, καθώς και στον τομέα των ακινήτων γενικότερα. 

Μπορεί να είναι πολλές οι προκλήσεις αλλά γνωρίζουμε καλά ότι ο τομέας των ακινήτων υπήρξε ανέκαθεν βασικός πυλώνας ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας και ο Όμιλος Λεπτός διαχρονικά βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα, στην πρώτη γραμμή.

Σε περιόδους κρίσης, πρέπει να βρούμε νέες ευκαιρίες που θα μας καταστήσουν καινοτόμους, βιώσιμους και δημιουργικούς.

Σκοπός μας είναι να δώσουμε κίνητρα ώστε η αγορά ακινήτων να συνεχίσει να είναι ελκυστική τόσο σε εγχώριους όσο και σε ξένους αγοραστές. Όλα τα πιο πάνω αποτελούν παράγοντες οι οποίοι μας δίνουν την ευκαιρία να επιταχύνουμε ώστε να παραμείνουμε πρωτοπόροι στην ποιότητα των έργων μας, στο συνολικό σχεδιασμό και στην αρχιτεκτονική, στην ποιότητα των υλικών αλλά και τη διορατικότητα που μας χαρακτηρίζει.

Τέλος, τα γραφεία που διατηρούμε σε παγκόσμια βάση όπως στο Λονδίνο, στη Μόσχα, στο Ντουμπάι, στο Πεκίνο, στη Σαγκάη, στο Κάιρο, στο Αμμάν, στην Αθήνα, στην Κρήτη, στην Πάρο, στη Σαντορίνη και φυσικά στην Πάφο, Λεμεσό και Λευκωσία, είναι αυτά που εδραιώνουν τη θέση του Ομίλου μας διεθνώς.

Πόσα έργα περιλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του Ομίλου και ποια είναι η στρατηγική σας προσέγγιση σε ό,τι αφορά την περαιτέρω επέκταση/διεύρυνση των εργασιών σας;

Το χαρτοφυλάκιο του Ομίλου Λεπτός αποτελείται από 360 έργα, που συμπεριλαμβάνουν αναπτυξιακά συγκροτήματα, ξενοδοχεία και εμπορικές αναπτύξεις τα οποία έχουν ξεχωριστή ταυτότητα, υψηλή αισθητική, άριστη ποιότητα και πάντα σεβασμό στο περιβάλλον.  

Η στρατηγική μας βασίζεται στην εμπειρία μας, που πλέον ξεπερνά τα 62 χρόνια, καθώς και την τεχνογνωσία μας. Επίσης, ο επαγγελματισμός και η ομαδική προσπάθεια των εργαζομένων μας, το διεθνές δίκτυο εξυπηρέτησης πωλήσεων που διατηρούμε, οι στρατηγικές επενδύσεις μας στην αγορά γης και η αποτελεσματική εξυπηρέτηση πελατών μας, ακόμα και μετά την πώληση, είναι όλοι σημαντικοί παράγοντες που θα στηρίξουν την προσπάθειά μας για την περαιτέρω επέκταση/διεύρυνση των εργασιών.

Παράλληλα, η ανάπτυξη των επιχειρήσεων μας είναι στενά συνδεδεμένη με την κοινωνική συνεισφορά, γι’ αυτό και ο Όμιλος Λεπτός στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής του ευθύνης, στηρίζει τον αθλητισμό, την παιδεία, τον πολιτισμό, πτυχές της τοπικής κοινότητας και διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την κοινωνία στην οποία ευδοκιμεί και οφείλει την ανάπτυξή του. 

Ποιο είναι το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα; Για ποιους λόγους διακρίνονται τα έργα σας;

Όλα τα έργα του Ομίλου Λεπτός χαρακτηρίζονται από: την ποιότητα κατασκευής, τις μοναδικές τοποθεσίες και τον πολύ-βραβευμένο αρχιτεκτονικό τους σχεδιασμό. Έργα σε ασφαλή και περιφραγμένες κοινότητες όπως το Coral Seas Villas, το Limassol Park, αλλά και υπερσύγχρονα πολυώροφα κτήρια όπως το Limassol Del Mar και το Limassol Blu Marine, αποτελούν πόλο έλξης για ντόπιους και ξένους αγοραστές. 

Η Βιώσιμη Ανάπτυξη αποτελεί μια παγκόσμια πρόκληση. Πώς μπορεί ο τομέας των ακινήτων να ανταποκριθεί στην πρόκληση αυτή και ποια μέτρα λαμβάνονται στον Όμιλό σας; 

Ο Όμιλος Λεπτός καινοτόμησε από το 2000 στον τομέα της Βιώσιμης Ανάπτυξης με τον σχεδιασμό του «Νεάπολις Eco City». Η έννοια της Βιώσιμης Ανάπτυξης αναφέρεται σε μορφή αναπτυξιακής πολιτικής, η οποία επιδιώκει να ικανοποιήσει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανάγκες της κοινωνίας κατά τρόπο που να εξασφαλίζει τη βραχυπρόθεσμη, αλλά και τη μακροπρόθεσμη ευημερία. Το έργο «Νεάπολις Eco City» βρίσκεται στην καρδιά της πόλης της Πάφου. Στη «Νεάπολη» δημιουργείται μια νέα πολιτεία μέσα στην πόλη της Πάφου που περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα υπερσύγχρονο νοσοκομείο, πανεπιστήμιο, προτωποριακό «campus», κέντρο καινοτόμου έρευνας, εμπορικό κέντρο, πολιτιστικό κέντρο, μεγάλα πάρκα και κατοικίες. 

Τα σημαντικότερα έργα μας

ΠΑΦΟΣ

KAMARES VILLAGE

Η ναυαρχίδα των αναπτυξιακών συγκροτημάτων του Ομίλου Λεπτός έχει πάνω από 1.250 επαύλεις κτισμένες σε τέσσερις καταπράσινους λόφους με θέα την Πάφο, δίπλα στο Μεσαιωνικό μοναστήρι του Αγίου Νεοφύτου και κοντά στο γραφικό χωριό της Τάλας. Το Kamares Village είναι ένα από τα πιο εξελιγμένα αναπτυξιακά συγκροτήματα στην Κύπρο και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα έργα της Μεσογείου, έχοντας κατακτήσει σημαντικά διεθνή βραβεία στον χώρο του Real Estate.

ADONIS & ARMONIA BEACH VILLAS

Πρόκειται για δύο πολυτελή και μοντέρνα παραθαλάσσια αναπτυξιακά θέρετρα τα οποία προσφέρουν ένα αξιοσημείωτο τρόπο ζωής με εξαιρετικές υπηρεσίες, καθώς επίσης ευκολίες και ανέσεις υψηλού επιπέδου. Τα πολυτελή αυτά έργα βρίσκονται σε ένα μαγευτικό περιβάλλον, πάνω στη θάλασσα και σε μέση απόσταση από το γραφικό λιμανάκι της Πάφου και το πανέμορφο θέρετρο του Κόλπου των Κοραλλίων.

APHRODITE GARDENS

 Ένα μοναδικό στο είδος του αναπτυξιακό έργο της Leptos Estates, «Οι Κήποι της Αφροδίτης» συνεχίζει να γίνεται ανάρπαστο από ξένους αγοραστές και επενδυτές. Η εξαιρετική του τοποθεσία σε μια ιδιαίτερα προνομιακή περιοχή στην τουριστική Κάτω Πάφο.

CORAL BAY & CORAL SEAS VILLAS

Είναι ένα από τα νέα αναπτυξιακά έργα της Leptos Estates στην Πάφο και δείχνει να είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για αγορά και επένδυση από τους ξένους αγοραστές και επενδυτές. Αυτό το μοναδικό και συνάμα εντυπωσιακό θέρετρο βρίσκεται πάνω σε μια από τις πιο ελκυστικές και περιζήτητες παραλίες της Κύπρου και ειδικά της Ανατολικής Μεσογείου, δίπλα στο γραφικό Κόλπο των Κοραλλίων στην Πάφο.

ΛΕΜΕΣΟΣ

LIMASSOL DEL MAR

Ένα διεθνών προδιαγραφών αναπτυξιακό έργο σε μια από τις πιο πολυπόθητες παραλιακές περιοχές της Λεμεσού, με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα από όλα τα διαμερίσματα. Το πρότυπο αυτό εμβληματικό αναπτυξιακό έργο αποτελείται από κατοικίες  πολυτελείας, 5άστερες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες, καθώς επίσης και πολυτελή καταστήματα και εστιατόρια.

LIMASSOL BLU MARINE

Σε στρατηγικά τοποθετημένο σημείο στο κέντρο της Λεμεσού πάνω στη θάλασσα προσφέρει έναν εξυπηρετικό τρόπο ζωής άνεσης και ευκολίας. Επενδύοντας στο Blu Marine, διατηρείτε τον αποκλειστικό σας χώρο στη νέα Ριβιέρα της Ευρώπης. Το έργο βρίσκεται δίπλα από τη νέα μαρίνα και το Κάστρο της Λεμεσού και διαθέτει ανέσεις, ευκολίες και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Όλα τα διαμερίσματα είναι ευρύχωρα και απολαμβάνουν την άπλετη θέα προς τη θάλασσα. Η αγορά έχει αγκαλιάσει το έργο και αυτό έχει αποδειχθεί, αφού το επιχειρηματικό περιβάλλον συστήνει ανεπιφύλακτα την επένδυση σε υποψήφιους αγοραστές και επενδυτές.

LIMASSOL PARK

Η Leptos Estates δημιουργεί μια νέα μοναδική πολυτελής ανάπτυξη για τη Λεμεσό το «Limassol Park». Το έργο βρίσκεται σε μια μοναδική τοποθεσία νοτιοδυτικά του ιστορικού κέντρου της Λεμεσού, στη χερσόνησο του Ακρωτηρίου σε μία από τις πιο καταπράσινες περιοχές του νησιού μας. Πολύ κοντά στο Limassol Park είναι το Limassol Mall, το υπό ανέγερση νέο καζίνο και η μαγευτική παραλία του Lady’s Mile.

ΕΛΛΑΔΑ

ΧΑΝΙΑ

Aphrodite Seafront Chania, Viklia Beachfront Villas, Aegean Blue Apartments, Fournado Villas είναι μερικά από τα έργα της Leptos Estates στις όμορφες παραλίες της Κρήτης και ιδιαίτερα της περιοχής των Χανίων. 

Costa Nopia

Το Costa Nopia βρίσκεται στις όμορφες βορειοδυτικές ακτές της Κρήτης. Προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για ένα συναρπαστικό θέρετρο μεικτής χρήσης και υψηλής ποιότητας.

ΠΑΡΟΣ

PAROS GARDENS

Ένα παραδοσιακό κυκλαδίτικο έργο κοντά στο ψαροχώρι του Μόλου μόλις 50 μέτρα από τις αμμώδεις παραλίες της περιοχής. Η Πάρος είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και κοσμοπολίτικα νησιά του Αιγαίου το οποίο ελκύει χιλιάδες τουρίστες και επενδυτές κάθε χρόνο. 

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

SANTORINI VILLAS

Το μοναδικό αυτό αναπτυξιακό συγκρότημα με εξοχικές κατοικίες βρίσκεται στο διασημότερο νησί της Μεσογείου, μόλις 200 μέτρα από την όμορφη παραλία του Μονόλιθου ιδανική για οικογένειες και παιδιά. 

ΑΘΗΝΑ

Στην Αθήνα την πιο όμορφη και ελκυστική πόλη στον κόσμο η Leptos Estates προσφέρει ευκαιρίες για μια σίγουρη και προσοδοφόρα επένδυση σε διαμερίσματα, στούντιο, ρετιρέ, καθώς επίσης και  σε ανεξάρτητες κατοικίες.

HeadQuarters

The Leptos House

111, Apostolou Pavlou Ave, CY-8046

P.O. Box 60146, CY-8129

Paphos, Cyprus

Main Office Reception:

(+357) 26880100

Sales WhatsApp: (+357) 99150636

Sales Tel: (+357) 26 880 120

Sales Free Phone in Cyprus:

8000 07 07

Email: info@LeptosEstates.com

Website: www.LeptosEstates.com

1960 Έτος ίδρυσης

1500 Αριθμός Προσωπικού

360 Έργα

100 Βραβευμένα έργα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ