Ogilvy: Στο digital είναι όλα μετρήσιμα

Το θεμέλιο του digital μετασχηματισμού είναι η δυνατότητα δημιουργίας εμπειριών για τους πελάτες

«Τα Digital Agencies οφείλουν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία με έξυπνο, χρήσιμο και πιο αποτελεσματικό τρόπο προς όφελος των brands», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στο περιοδικό Εconomy Τoday ο Head of Digital της OGILVY Φοίβος Φοίβου. Μιλώντας μας για τις νέες digital τάσεις στη διαφήμιση, στο μάρκετινγκ και στον τομέα της επικοινωνίας, ο κ. Φοίβου τονίζει τη δυναμική του νέου ψηφιακού κόσμου και εξηγεί γιατί κάθε επιχείρηση πρέπει να απευθύνεται σε επαγγελματίες του κλάδου, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το brand.

Παράλληλα, αναφερόμενος στις νέες τάσεις, ο Head of Digital της OGILVY επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι, «τα  social media θα αποτελέσουν κρίσιμη σύνδεση για την καθοδήγηση των χρηστών σε ψηφιακές και εικονικές εμπειρίες, με όλα τα βλέμματα στραμμένα στο Metaverse και το Augmented reality (AR). Οι διαφημιζόμενοι, από την πλευρά τους, θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες για να συνδέσουν το brand τους με εμπορικές προοπτικές και next-level περιεχόμενο».

Ποιος είναι ο ρόλος των Digital Agencies στη νέα ψηφιακή εποχή;

Τα Digital Agencies οφείλουν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία με έξυπνο, χρήσιμο και πιο αποτελεσματικό τρόπο προς όφελος των brands. Σε έναν κόσμο όπου κινούμαστε μεταξύ πολλών φυσικών και εικονικών περιβαλλόντων, κάθε συμπεριφορά, εμπειρία και επαφή με το brand μπορεί να χτίσει ή και να χαλάσει το brand value. Θα πρέπει λοιπόν, όλοι οι digital marketeers να βοηθούν τα brands, μέσα από τη χρήση της τεχνολογίας, να γίνουν πιο ουσιαστικά με στόχο τη μακροπρόθεσμη βιώσιμη ανάπτυξή τους. Το θεμέλιο του digital μετασχηματισμού είναι η δυνατότητα δημιουργίας εμπειριών για τους πελάτες, οι οποίες μπορούν να δημιουργηθούν μόνο μέσα από βαθιά μελέτη του DNA του brand και τον ρόλο που έχει να προσφέρει στην κοινωνία.

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ

Ποιες υπηρεσίες παρέχετε στους πελάτες σας;

Οι Digital υπηρεσίες που παρέχουμε είναι:

• Customer Engagement & Digital: Στρατηγικές social media, data driven marketing, web development, mobile, user interface & user experience.

• Brand Strategy: Υπηρεσίες στρατηγικού planning, ερευνών, αναλύσεων και insights.

• Performance Marketing: Στρατηγική online media, paid social, search, programmatic, data, e-commerce, analytics.

Μέσα από τη στενή συνεργασία που έχουμε με την Ogilvy Greece, αλλά και στρατηγικές συνεργασίες με καταξιωμένες εταιρείες όπως Phaistos Networks και Competitive Edge, δημιουργήσαμε ένα από τα πιο ολοκληρωμένα digital hubs στην Κύπρο με στόχο την πιο ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των πελατών μας.

Ποιες είναι οι τάσεις που επικρατούν στον τομέα της ψηφιακής επικοινωνίας και του ψηφιακού μάρκετινγκ;

Η ενεργοποίηση των χρηστών στα Social Media έγινε ακόμα πιο έντονη και παρατηρείται ότι μεγάλη απήχηση έχουν πλέον οι content creators και οι influencers. Το Tik Tok και η εικονική πραγματικότητα, όπως το Metaverse, έχουν γίνει μέρος της ζωή μας. Επίσης, η  Artificial Intelligence είναι ακόμα μια τάση που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα με την αναγκαιότητά της να γίνεται ολοένα και πιο αισθητή.

Πιο συγκεκριμένα, αναμένουμε να επικρατήσουν τα πιο κάτω:

Μικρά, γρήγορα video και ειδικότερα το UGC (User Generated Content). Content δηλαδή που μιλάει στη γλώσσα του κοινού που απευθύνεται, με ξεκάθαρο μήνυμα. Φρέσκο περιεχόμενο, αυθεντικό και σχετικό με τα ενδιαφέροντα του κοινού. Το Storytelling θα συνεχίσει να αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του brand marketing.

Τα social media θα αποτελέσουν κρίσιμη σύνδεση για την καθοδήγηση των χρηστών σε ψηφιακές και εικονικές εμπειρίες, με όλα τα βλέμματα στραμμένα στο Metaverse και το Augmented reality (AR). Οι διαφημιζόμενοι, από την πλευρά τους, θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες για να συνδέσουν το brand τους με εμπορικές προοπτικές και next-level περιεχόμενο.

Αναμένουμε την επέκταση του influencer marketing σε διαφορετικά πεδία, αλλά και πιο χειροπιαστούς τρόπους μέτρησης της αποτελεσματικότητάς του. Αναμένεται μεγάλη έμφαση στο inclusivity.

Ο ήχος και το audio έχουν γίνει σημαντικά εργαλεία. Η δημιουργία περιεχομένου μέσα από podcast, αλλά και η δυναμική που έχουν αποκτήσει τα trending τραγούδια, μπορούν να ξεκλειδώσουν πολλά touchpoints στο customer journey.

Ποια είναι τα πιο χρήσιμα και απαραίτητα εργαλεία και πώς πρέπει να αξιοποιούνται;

• Μερικά από τα εργαλεία τα οποία χρησιμοποιούμε είναι:

• Adobe Creative Suite, Image, Video και Sound Resources όπως shutterstock, istockphoto, envato elements και άλλα.

• Google Analytics, Google Ads για Display, Search, Video, e-sales εκστρατείες.

• SEMrush, Spyfu και Google Keyword Planner για εκστρατείες SEM

• Data Studio & Supermetrics για reporting

• DoubleClick Digital Marketing Manager και Revive Ad Server για Ad serving, trafficking και reporting.

• Meta Business Suite, Hootsuite και Emplifi για Social Media Content scheduling & community Management & Benchmarking.

• Meta Ads Manager για εκστρατείες σε Facebook & Instagram.

• Hybrid.ai για programmatic Display & Video Campaigns

• TikTok Business και Tik Tok Ads Manager

Γιατί είναι απαραίτητη η συνεργασία μιας εταιρείας με ένα διαφημιστικό γραφείο που εξειδικεύεται στις ψηφιακές υπηρεσίες;

Ένα σωστά δομημένο digital agency έχει την εμπειρία και την τεχνογνωσία να κατανοήσει σε ποιο κοινό πρέπει να απευθυνθεί ένα brand, να καθορίσει το Tone of Voice και την εικαστική ταυτότητα του brand. Επίσης, είναι σε θέση να γνωρίζει πού να τους βρει και πώς να τους προσεγγίσει και πώς να ενισχύσει το brand value δημιουργώντας loyal customers στο πέρασμα του χρόνου.

Το digital agency θα σας ελευθερώσει τα χέρια για να επικεντρωθείτε σε άλλους σημαντικούς τομείς για την ανάπτυξη της εταιρείας σας. Θα δημιουργεί προτάσεις και ιδέες για βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων και θα ενημερώνει για νέα trends προκειμένου τo brand να λειτουργεί proactively. Επίσης, μέσω των ειδικών, εκμεταλλεύεστε μια ευρεία γκάμα εργαλείων μάρκετινγκ, χωρίς επιπρόσθετο κόστος για την εταιρεία σας.

Ένα digital agency μπορεί να κατανοήσει τις διαφορετικές απαιτήσεις των digital καναλιών και πώς να προωθήσει αποτελεσματικότερα την επιχείρησή σας στο κάθε κανάλι. Είναι πάντα εκεί για εσάς για να συζητήσετε τους προβληματισμούς σας, να λύσει τυχόν απορίες σας και να σας κατευθύνει σωστά. Έχετε κάποιον να σκέφτεται για εσάς πριν από εσάς!

Ποιες συμβουλές θα δίνατε σε μια πιο μικρή εταιρεία που είναι πιο επιφυλακτική προς τη διαφημιστική δαπάνη;

Στο digital είναι όλα μετρήσιμα. Ένα brand μπορεί να αρχίσει με ένα μικρό budget, να αξιολογήσει την επένδυση και στη συνέχεια να επενδύσει όπου και όπως μπορεί. Σίγουρα δεν μπορεί να απουσιάζει από το Digital περιβάλλον, όπου ο ανταγωνισμός του κερδίζει συνεχώς έδαφος. Ακόμη και αν ο ανταγωνισμός είναι απών, η παρουσία του brand, θα του επιφέρει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού. Χρειάζεται όμως σωστή μελέτη και επιλογή συνεργατών με αποδεδειγμένο portfolio.

ΟΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΕΛΑΤΕΣ

Ποιοι είναι οι πιο σημαντικοί σας πελάτες;

Η Ogilvy Cyprus έχει στο ενεργητικό της σημαντικές συνεργασίες με κορυφαία brands. Στον κατάλογο συνεργασιών της εταιρείας στη μακρόχρονη πορεία της συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων η Ελληνική Τράπεζα, οι Υπεραγορές Παπαντωνίου, Philip Morris, Coca Cola, ERA Department Stores (ERMES GROUP), Samsung, IBM, ΕΚΟ, ΙΚΕΑ, KEAN, Cyprus Airways, Philippidis Paperworks, KES College, Rotos Group, Υπουργείο Ενέργειας και άλλοι.

Παγκόσμιο Δίκτυο Ogilvy 

H Ogilvy ιδρύθηκε το 1948 από τον «πατέρα» της σύγχρονης διαφήμισης, David Ogilvy και είναι σήμερα το μεγαλύτερο διαφημιστικό δίκτυο παγκοσμίως. Το Παγκόσμιο Δίκτυο Ogilvy περιλαμβάνει 132 γραφεία και βρίσκεται σε 83 χώρες σε όλο τον κόσμο, με 110 πελάτες, 5.000 εξειδικευμένα στελέχη και συνολικά 15.000 υπαλλήλους.

Η Ogilvy Cyprus ανήκει στο Παγκόσμιο Δίκτυο Ogilvy και αποτελείται από μία δυναμική ομάδα 28 ταλαντούχων στελεχών και απαρτίζεται από 6 τμήματα (Digital, Media, PR & Influence, Client Service, Creative). H εταιρεία έχει ως αντικείμενο την παροχή ενός ευρέος φάσματος διαφημιστικών υπηρεσιών που καλύπτουν το σύνολο των επικοινωνιακών αναγκών των πελατών και αφορούν τόσο στο σχεδιασμό όσο και στην υλοποίηση επικοινωνιακών προγραμμάτων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ