Βγαίνει σε προσφορές για επιδιόρθωση λευκών συσκευών ο Σύνδ. Καταναλωτών

Μετά τα φωτοβολταϊκά, ο σύνδεσμος θέλει να προσφέρει άλλη μια υπηρεσία στους καταναλωτές, εξασφαλίζοντας φθηνότερες τιμές από αυτές που ισχύουν στην αγορά, σε σχέση με την επιδιόρθωση ψυγείων, πλυντηρίων και άλλων παρόμοιων συσκευών

Περί τα τέλη της ερχόμενης βδομάδας ή αρχές της μεθεπόμενης αναμένεται να είναι έτοιμος ο κυπριακός σύνδεσμος καταναλωτών να βγει σε δημόσιες προφορές για τη σύναψη συμφωνίας με εταιρείες, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών επιδιόρθωσης λευκών συσκευών σε καταναλωτές. Το εγχείρημα αυτό δείχνει και τη στροφή που κάνει ο σύνδεσμος σε νέες υπηρεσίες που επιδιώκει να προσφέρει στους καταναλωτές, πέραν της παροχής πληροφόρησης σε σχέση με τις τιμές βασικών αγαθών. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο εγχείρημα είχε γίνει στο πρόσφατο παρελθόν και με τα φωτοβολταϊκά.

Προσφορές για καλύτερες τιμές
Αναλυτικότερα, όπως εξήγησε ο πρόεδρος του συνδέσμου καταναλωτών Μάριος Δρουσιώτης, ο σύνδεσμος σε πρώτο στάδιο θα βγει σε προσφορές για τη σύναψη συμφωνίας με εταιρείες, που θα έχει σκοπό την παροχή υπηρεσιών επιδιόρθωσης λευκών συσκευών σε καταναλωτές. Δηλαδή, επιδιόρθωση ψυγείων, πλυντηρίων ρούχων και στεγνωτηρίων, πλυντηρίων πιάτων, συσκευές σιδερώματος και συντήρηση κλιματιστικών. Δεν φαντάζεστε πόσο δύσκολο είναι για τους καταναλωτές να βρουν άτομα για επιδιόρθωση τέτοιων συσκευών, καθώς επίσης και υδραυλικών, ελαιοχρωματιστών και άλλων επαγγελματιών για εργασίες του σπιτιού. Λαμβάνουμε συνεχώς παράπονα πως είτε δεν βρίσκουν είτε τους βάζουν ραντεβού μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δρουσιώτης. Γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους ο σύνδεσμος θέλει να προσφέρει αυτή την υπηρεσία στους καταναλωτές.

Όπως είπε ο σύνδεσμος θα βγει σε προσφορές τέλος της επόμενης βδομάδας ή αρχές της μεθεπόμενης κα ευελπιστεί ότι σε περίπου ένα μήνα θα κατακυρωθεί η σχετική προσφορά. Στόχος είναι όπως ο σύνδεσμος θέσει τις παραμέτρους που επιθυμεί και οι εταιρείες βάση αυτών, να υποβάλουν τις προσφορές τους. Δηλαδή για παράδειγμα πόσα θα χρεώνει η εταιρεία για διαδρομή μέχρι 10 χιλιόμετρα και πέραν των 10 χιλιομέτρων, πόση ώρα θα χρειάζεται για να ανταποκριθεί στην κλήση, ποια θα είναι η χρέωση για την επιδιόρθωση αναλόγως της συσκευής και διάφορα άλλα. Ο σύνδεσμος αναλόγως των προσφορών που θα κατατεθούν θα επιλέξει την πιο φθηνή εταιρεία ή εκείνη που θα κρίνει ότι εξυπηρετεί καλύτερα το συμφέρον του καταναλωτή. Στόχος είναι να επιλεγεί μια εταιρεία σε κάθε επαρχία και η συμφωνία αναμένεται να είναι είτε για ένα είτε για δύο χρόνια.

Σε επόμενο στάδιο, ο κ. Δρουσιώτης ανέφερε ότι ο σύνδεσμος καταναλωτών θα επιδιώξει να βγει σε προσφορές και για άλλες υπηρεσίες όπως μπογιατίσματα, υδραυλικά, ηλεκτρολογικά και άλλες ανάλογες υπηρεσίες, οι οποίες είναι χρήσιμες για τους καταναλωτές, αλλά συνήθως δύσκολα μπορείς να βρεις επαγγελματίες για να σε εξυπηρετήσουν άμεσα.

Αύξηση τιμών υπηρεσιών
Πάντως, μιλώντας στο Σίγμα και στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο κ. Δρουσιώτης ανέφερε ότι μετά από την αξιολόγηση του δείκτη τιμών καταναλωτή του Μαρτίου, προκύπτει το συμπέρασμα ότι πέραν των βασικών καταναλωτικών αγαθών υπήρξε αύξηση και στις τιμές των υπηρεσιών. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε έχουμε ξεχωρίσει ότι για τις υπηρεσίες ελαιοχρωματιστή  υπήρξε αύξηση τιμών 15%, για υπηρεσίες αποχέτευσης αύξηση 11,5%, ηλεκτρολόγων 8,5% καθαριστήρια 8% υπηρεσίες συντήρησης κλιματιστικών συστημάτων 7,5%. Αυξήσεις καταγράφηκαν επίσης στις  ασφάλειες και στην προσχολική εκπαίδευση. Οπότε, σημείωσε, δεν είναι μόνο τα βασικά καταναλωτικά αγαθά που αυξάνονται, καθώς η ακρίβεια έχει παρασύρει και τις υπηρεσίες.

Χαμηλότερες εκπτώσεις
Ο κ. Δρουσιώτης στάθηκε σε ένα ακόμα σημείο, το οποίο όπως είπε αξίζει να επισημανθεί. Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, το Μάρτιο έχει παρατηρηθεί αύξηση στα είδη ένδυσης και υπόδησης, η οποία όμως είναι δικαιολογημένη, διότι ο Φεβρουάριος ήταν μήνας των εκπτώσεων. Το ποσοστό αύξησης - όταν λήξουν οι εκπτώσεις - δείχνει και ποιο είναι το μέσο ύψος των εκπτώσεων. Και βλέπουμε ότι χρόνο με το χρόνο αυτό το ποσοστό μειώνεται. Για φέτος ήταν 9,5% η μέση έκπτωση, ενώ πέρσι ήταν 10% περίπου και βλέπουμε ότι οι εκπτώσεις είναι πιο συγκρατημένες. Ποιος είναι ο λόγος; Δεν υπάρχουν τόσες πωλήσεις στα καταστήματα και έτσι έχουν μειώσει και το ποσοστό της έκπτωσης. 

Τέλος, σε σχέση με την αύξηση των τιμών του κακάο και της σοκολάτας στη διεθνή αγορά, ο κ. Δρουσιώτης εμφανίστηκε βέβαιος ότι την περίοδο του Πάσχα θα υπάρξουν αυξήσεις σε προϊόντα όπως τα σοκολατένια αυγά και άλλα παρόμοια είδη.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Σφήνα» Δήμητρας Επενδυτικής στην εξαγορά Ελληνικής από Eurobank

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ