Για πρώτη φορά Έλληνας πρόεδρος στην International Bunker Industry Association (IBIA)

Ο Δρ Κωνσταντίνος Καπετανάκης είναι στέλεχος της εισηγμένης στην αμερικανική κεφαλαιαγορά ναυτιλιακής εταιρείας Star Bulk συμφερόντων του Πέτρου Παππά

Για πρώτη φορά στέλεχος της ελληνικής ναυτιλίας εξελέγη πρόεδρος της International Bunker Industry Association (IBIA). Πρόκειται για τον δρ Κωνσταντίνο Καπετανάκης της εισηγμένης στην αμερικανική κεφαλαιαγορά ναυτιλιακής εταιρείας Star Bulk συμφερόντων του Πέτρου Παππά.

Η ΙΒΙΑ είναι η ηγέτιδα εκπρόσωπος της παγκόσμιας βιομηχανίας καυσίμων διασφαλίζοντας ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη εκπροσωπούνται σε συζητήσεις και αποφάσεις οι οποίες επηρεάζουν τον κλάδο. Έχει επίσης συμβουλευτικό ρόλο στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό-ΙΜΟ και συμμετε΄χει σε όλες τις συνεδριάσεις της Επιτροπής Προστασίας του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (ΜΕPC). Ιδρύθηκε το 1992 και και έχει μέλη από 70 κράτη.

Ο δρ Κωνσταντίνος Καπετανάκης το 2014 εντάχθηκε στην Star Bulk, όπου υπηρέτησε ως Γενικός Διευθυντής πολλών ιδιωτικών πλοίων και στη συνέχεια ως Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος – Διευθυντής Ελέγχου του βραχίονα προμηθειών του ομίλου, Ship Procurement Services SA. Από το 2019 υπηρετεί ως Διευθυντής Bunker της Star Bulk, υπεύθυνος για την προμήθεια/στρατηγική καυσίμων και τη συνεργασία της Star Bulk με τους εμπλεκόμενους φορείς της βιομηχανίας καυσίμων.
Ο νέος πρόεδρος δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να εκλεγώ πρόεδρος της ΙΒΙΑ και είμαι ενθουσιασμένος για τις στιγμές που έρχονται, όντας αποφασισμένος να οδηγήσω την Ένωση σε περαιτέρω παγκόσμια ανάπτυξη και προβολή σε ολόκληρη τη ναυτιλιακή κοινότητα. Η Ένωση θα συνεχίσει να ακμάζει και να προωθεί, παγκοσμίως, τα συμφέροντα της βιομηχανίας καυσίμων.

Αντιπρόεδρος της ΙΒΙΑ εξελέγη ο Adrian Tolson, 2050 Marine Energy LLC

Ο Adrian Tolson είναι ο ιδιοκτήτης της 2050 Marine Energy και αναγνωρίζεται ευρέως ως ένας από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες της ναυτιλιακής βιομηχανίας στον τομέα της θαλάσσιας ενέργειας. Με περισσότερα από 35 χρόνια εμπειρίας, διαθέτει τόσο λεπτομερή γνώση όσο και μοναδική εικόνα της αλυσίδας εφοδιασμού καυσίμων και των πολλών συναφών εξελίξεων στις υποδομές της.

Πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε επίσης: Τερματικό στο Βασιλικό: «Αγνοείται» το χρονοδιάγραμμα της κοινοπραξίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ