Γ. Θεμιστοκλέους: Στόχος μας να εμπνέουμε βεβαιότητα στους πελάτες μας

Οι εξαίρετες σχέσεις και συνεργασία που έχουμε με τα άλλα μέλη του παγκόσμιου δικτύου της RSM είναι ύψιστης σημασίας για τους πελάτες μας που θέλουν να επεκταθούν στο εξωτερικό

«Κύριο μέλημά μας είναι να ενδυναμώνουμε τους πελάτες μας, εμπνέοντας τους βεβαιότητα» τονίζει ο Γιώργος Θεμιστοκλέους, Managing Partner και CEO της RSM Cyprus. Σε συνέντευξή του, στο Economy Today, ο κ. Θεμιστοκλέους δηλώνει ότι η ομάδα της RSM ως ένας στενός συνεργάτης των πελατών της, τους βοηθά να ανταποκριθούν στις συνεχείς προκλήσεις, παρέχοντας εξατομικευμένες καινοτόμες λύσεις και υπηρεσίες. Σημειώνει ότι οι προκλήσεις στην αγορά εργασίας λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από την RSM και δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη δημιουργία μιας ισορροπημένης ζωής όπου οι επαγγελματικές υποχρεώσεις συνυπάρχουν με τον προσωπικό χρόνο και τις ανάγκες των εργαζομένων.

Ποιες είναι οι βασικές δραστηριότητες και Υπηρεσίες που παρέχει η RSM Cyprus στην αγορά της Κύπρου;

Η RSM Cyprus, μέλος του 6ου μεγαλύτερου δικτύου ελεγκτικών και λογιστικών γραφείων παγκόσμια, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους παρόχους Επαγγελματικών Υπηρεσιών στην Κύπρο. Με γραφεία σε Λεμεσό, Πάφο και Λευκωσία, προσφέρει ένα ολοκληρωμένο φάσμα Υπηρεσιών Ελέγχου και Διασφάλισης, Φορολογικές και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες. Η ομάδα μας με πολυετή εμπειρία στους τομείς των Ελεγκτικών, Χρηματοοικονομικών, Λογιστικών, Φορολογικών και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, εξυπηρετεί ένα πολυδιάστατο πελατολόγιο που συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων τους τομείς της Eνέργειας, της Πληροφορικής και Τεχνολογίας, του Τουρισμού και Ξενοδοχειακής Βιομηχανίας, Ναυτιλίας, ευρύτερου Αγροτικού και Κατασκευαστικού κλάδου καθώς και άλλων κλάδων Οικονομικής Δραστηριότητας.

Θα μπορούσατε να μας πείτε λίγα λόγια για τη φιλοσοφία και προσέγγιση της RSM Cyprus αναφορικά με τον τρόπο παροχής των υπηρεσιών της στο επιχειρείν;

Σε ένα δυναμικό επιχειρηματικό περιβάλλον, όπως αυτό που βιώνουμε σήμερα, κύριο μέλημά μας είναι να ενδυναμώνουμε τους πελάτες μας, εμπνέοντας τους βεβαιότητα. Κατανοώντας την επιχείρησή τους, η ομάδα μας, ως ένας στενός συνεργάτης, τους βοηθά να ανταποκριθούν στις συνεχείς προκλήσεις, παρέχοντας εξατομικευμένες καινοτόμες λύσεις και υπηρεσίες. Προσπαθούμε πάντοτε να ενισχύουμε την αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων, μειώνοντας την εσωτερική γραφειοκρατία, ενώ ταυτόχρονα στηρίζουμε την κουλτούρα μας που έχει ως επίκεντρο τον πελάτη. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι προωθούμε την επικοινωνία των πελατών μας με τους υπεύθυνους συνέταιρους και διευθυντές της RSM, παρέχοντάς τους κορυφαίες συμβουλές και εξαιρετική σχέση ποιότητας – κόστους.

Ένας πρόσθετος παράγοντας που θεωρούμε ως πολύ σημαντικό και αφορά τους πελάτες μας που έχουν ή σκοπεύουν να επεκτείνουν τις εμπορικές τους δραστηριότητες εκτός Κύπρου, είναι οι εξαίρετες σχέσεις και συνεργασία που έχουμε με τα άλλα μέλη του παγκόσμιου δικτύου της RSM. Αυτό μας βοηθά στο να συστήσουμε προσωπικά τους πελάτες μας σε συνεταίρους στη χώρα που επιθυμούν να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και να πάρουν άμεσες και ποιοτικές απαντήσεις στα ερωτήματα ή στις υπηρεσίες που χρειάζονται.

Ποιοι παράγοντες οδήγησαν στην εντυπωσιακή αύξηση των εσόδων της RSM Cyprus κατά 30% το 2023 σε σύγκριση με το 2022;

Οι παράγοντες που μας έχουν δώσει αυτή τη σίγουρα σημαντική αύξηση των εσόδων μας, είναι αρκετοί. Είναι πολύ σημαντικό όμως να τονίσουμε ότι σημαντική αύξηση κύκλου εργασιών δεν έχει σημειωθεί μόνο στην Κύπρο, αφού σε παγκόσμιο επίπεδο η RSM έχει πετύχει αύξηση εσόδων σε ποσοστό 16% και μάλιστα μέσα σε μια περίοδο που το επιχειρηματικό περιβάλλον ήταν απόλυτα απρόβλεπτο. Οι απαντήσεις που δώσαμε ήταν ευέλικτες, καινοτόμες και δεσμευτήκαμε σταθερά δίνοντας λύσεις και στήριξη στους πελάτες μας που αντιμετώπιζαν μια σειρά από προκλήσεις.

Σίγουρα όλο αυτό μας βοήθησε σημαντικά στο να κερδίσουμε νέους πελάτες διευρύνοντας το πελατολόγιο μας. Σημαντική ήταν επίσης για εμάς η αναγνώριση της επαγγελματικότητας και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών από την RSM, καθώς επίσης και η εμπειρία και εξειδικευμένη γνώση που μπορέσαμε να επιδείξουμε σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας.

Από την άλλη, χρησιμοποιήσαμε νέα σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία, που έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στην παραγωγικότητα και την καλύτερη διαχείριση του πελατολογίου μας. Τέλος, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στη συμβολή του ανθρώπινου δυναμικού μας σε όλα αυτό, η οποία ήταν σίγουρα πάρα πολύ σημαντική και ουσιαστική.

Πώς η παγκόσμια στρατηγική της RSM έως το 2030 επηρεάζει τους μελλοντικούς σχεδιασμούς της RSM Cyprus και ποια είναι τα πλάνα σας για το επόμενο χρονικό διάστημα;

Ως μέλη του παγκόσμιου δικτύου της RSM προσαρμόζουμε τους σχεδιασμούς μας ανάλογα, ούτως ώστε να συνάδουν απόλυτα με τους στόχους που το δίκτυο θέτει σε παγκόσμια βάση. Η στρατηγική της RSM μέχρι το 2030 περιγράφει ένα σημαντικό πολυετές πρόγραμμα ανάπτυξης και μετασχηματισμού που στοχεύει σε αύξηση των εσόδων μέχρι και 100%. Μέσω αυτής, ως RSM θα κάνουμε αυξανόμενη χρήση ψηφιακών μοντέλων παράδοσης, βελτιωμένη δημιουργία πληροφοριών και ευρύτερη χρήση αυτοματισμού, μεγάλων δεδομένων και Τεχνητής Νοημοσύνης για την υποστήριξη των επιχειρήσεων.

Θα συνεχίσουμε να προωθούμε την ποιότητα των υπηρεσιών και να προάγουμε υπεύθυνες επιχειρηματικές πρακτικές ενισχύοντας συνεχώς την ευελιξία και την Καινοτομία. Η συνεχής επένδυσή μας στην ανάπτυξη ταλέντων και ανθρώπων είναι σημαντική, με ομάδες χωρίς αποκλεισμούς, κουλτούρα, διακυβέρνηση και διαδικασίες που διασυνοριακά ευθυγραμμίζονται ενεργά για να ενδυναμώσουν τόσο τους πελάτες όσο και τους ανθρώπους της RSM, ούτως ώστε αυτοί να πετύχουν τις φιλοδοξίες τους. Το πρόγραμμα αυτό στηρίζεται κύρια πάνω σε τέσσερις βασικούς πυλώνες: το ανθρώπινο δυναμικό μας, τους πελάτες μας, την τεχνολογία και τις προσφερόμενες λύσεις.

Προχωρήσατε σε αύξηση των εργαζόμενων σας κατά 15% το 2023. Πώς βλέπετε τις σημερινές προκλήσεις στην αγορά εργασίας και ποιο είναι το στοίχημα για το ανθρώπινο δυναμικό στην RSM Cyprus;

Όντως οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στον τομέα μας αναφορικά με την αγορά εργασίας είναι πολύ μεγάλες. Παρόλα αυτά όμως, μπορέσαμε να προσθέσουμε ένα σημαντικό αριθμό νέων εργαζόμενων, που μας βοήθησε να πετύχουμε τους στόχους που τέθηκαν στην αρχή του έτους. Στόχος μας είναι η διατήρηση και σίγουρα η περαιτέρω αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού μας, που μπορούν σίγουρα να επιτευχθούν με συνδυασμό διαφόρων παραγόντων.

Πρωταρχικό μας μέλημα είναι η συνεχής ποιοτική εκπαίδευση του προσωπικού μας και οι ευκαιρίες απόκτησης εμπειριών σε διάφορους τομείς της οικονομίας. Αυτό επιτυγχάνεται είτε μέσα από εκπαιδευτικά σεμινάρια που διοργανώνονται εσωτερικά από την RSM Cyprus, είτε γενικότερα από το παγκόσμιο δίκτυο της RSM. Το γεγονός ότι η RSM είναι πιστοποιημένη από το ICAEW αλλά και το ACCA για την παροχή εκπαίδευσης σε νέους που αποφασίζουν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του επαγγελματία λογιστή (Chartered Accountant ή Certified Accountant), είναι πολύ σημαντικό, εφόσον η εργασία τους στον οίκο μας θα τους δώσει τις εμπειρίες και τις γνώσεις που χρειάζονται για τη μετέπειτα καριέρα τους.

Ένας άλλος τομέας στον οποίο δίνουμε ιδιαίτερη σημασία, είναι η δημιουργία μιας ισορροπημένης ζωής όπου οι επαγγελματικές υποχρεώσεις συνυπάρχουν με τον προσωπικό χρόνο και τις ανάγκες των εργαζόμενων στην RSM, αφού αυτό μπορεί να συμβάλει θετικά στο γενικότερο πλαίσιο της ποιοτικής ζωής του κόσμου μας. Η υβριδική εργασία αναμφίβολα έχει τη δικιά της ιδιαίτερη σημασία και την εφαρμόζουμε σε ένα σημαντικό ποσοστό, εναρμονίζοντας τα δεδομένα μας με τα καλέσματα της σύγχρονης εποχής. Αυτό είναι κάτι που παρουσιάστηκε την περίοδο της πανδημίας, αλλά επικράτησε για πολλούς λόγους. 

Διαβάστε επίσης: ΙΝΓΚ: Εκπαίδευση σε ένα καινοτόμο εργασιακό περιβάλλον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ