Πυξίδα της TRUST ήταν και παραμένει η διασφάλιση του ασφαλέστερου δυνατού αύριο

Η TRUST είναι ένας οργανισμός πρότυπο, ο οποίος έχει εδραιωθεί ως Εργοδότης Προτίμησης, Ασφαλιστής Επιλογής και Κοινωνικός Αρωγός

Βασική αξία της TRUST είναι η πελατοκεντρικότητα και ο ανθρωποκεντρισμός, τονίζει σε συνέντευξή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Χρίστος Χριστοδούλου. Μιλώντας για τις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί η εταιρεία, ο κ. Χριστοδούλου επισημαίνει πως «οι δράσεις που αναλαμβάνουμε και οι πρακτικές που υιοθετούμε έχουν πάντα ως αφετηρία την πρόληψη». Αναφέρεται και στα δύο καινοτόμα προγράμματα που έχει εισάγει η εταιρεία σε επίπεδο πρόληψης, όπως η παραχώρηση μιας συσκευής άλκοτεστ σε κάθε οδηγό και η υπηρεσία «Αν θα πιείς μην οδηγήσεις, αλλά αν ήπιες ή είχες έκτακτο ιατρικό πρόβλημα, σε μεταφέρουμε δωρεάν και ασφαλισμένα».

Σχολιάζοντας τη στρατηγική Εταιρικής Βιωσιμότητας που ακολουθεί η Trust και την εφαρμογή των κριτηρίων ESG σημειώνει: «Η TRUST, από την έναρξη των εργασιών της, ήταν και παραμένει ταγμένη στη διασφάλιση της όσο το δυνατόν πιο βιώσιμης παραγωγής υπηρεσιών, στην παροχή των βέλτιστων συνθηκών για τους εργαζομένους, στην αυξημένη διαφάνεια αλλά και στις βιώσιμες επενδύσεις».

Τι περιλαμβάνει η στρατηγική του Ομίλου σε ό,τι αφορά την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και σε ποιους πυλώνες αναπτύσσονται οι δράσεις σας;

Για έναν σύγχρονο, πρωτοπόρο και καινοτόμο οργανισμό, όπως η TRUST Insurance Cyprus, το να περιορίζεται στα αυστηρά όρια των ασφαλιστικών εργασιών δεν είναι επιλογή. Με πλήρη αντίληψη και συναίσθηση του βάρους της ευθύνης για ένα ουσιαστικό κοινωνικό αποτύπωμα, η TRUST αναπτύσσει όχι απλώς τον πελατοκεντρικό, αλλά τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα που είναι βαθιά ριζωμένος στο DNA της.

Ως ηγέτιδα στην ασφαλιστική βιομηχανία του τόπου, η Trust έχει καθιερωθεί ως ένας οργανισμός που χαράσσει δρόμους στον τομέα, συνεπώς δεν μπορεί παρά να πράττει το ίδιο και σε κοινωνικό επίπεδο. Γι’ αυτό, οι δράσεις που αναλαμβάνει και οι πρακτικές που υιοθετεί έχουν πάντα ως αφετηρία την πρόληψη. Να είμαστε προμηθείς, και όχι επιμηθείς. Εστιάζοντας λοιπόν σε τρόπους για να προλάβουμε το «κακό», έχουμε εισαγάγει δύο καινοτόμα προγράμματα, με σημαντική συμβολή προς την κοινωνία αλλά και προς την αγορά.

Ως εταιρεία με έναν από τους μεγαλύτερους στόλους ασφαλισμένων οχημάτων στη χώρα, η TRUST ξέρει πολύ καλά το μέγεθος των προβλημάτων στους κυπριακούς δρόμους, και γι’ αυτό είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο θέμα της οδικής ασφάλειας. Αυτός είναι άλλωστε ένας από τους σημαντικότερους λόγους που ως Trust έχουμε επιχειρήσει ένα κοινωνικό άνοιγμα -πέρα από τα όρια του πελατολογίου μας- ώστε με τη δράση μας να καταφέρουμε σημαντικό πλήγμα στη μάστιγα της οδήγησης υπό κατάσταση μέθης.

Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ παραμένει εδώ και μια δεκαετία η δεύτερη αιτία θανατηφόρων τροχαίων (μετά την αμελή οδήγηση), γι’ αυτό και η TRUST εστιάζει τις προσπάθειές της στην καταπολέμηση του φαινομένου, προχωρώντας στη σταδιακή διάθεση ατομικών συσκευών αλκοτέστ σε οδηγούς, ανεξάρτητα με το ποια ασφαλιστική εταιρεία συνεργάζονται. Για την Trust, αυτό που μετρά είναι οι ανθρώπινες ζωές, και όχι οι αριθμοί των συμβολαίων.

Απώτερος στόχος μας είναι η ενίσχυση των προσπαθειών για καλλιέργεια και ανάπτυξη οδικής συνείδησης και κουλτούρας, προάγοντας τον αυτοέλεγχο ως πράξη ευθύνης που σώζει ζωές. Όραμα της εταιρείας είναι σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα κάθε όχημα να διαθέτει μια ατομική συσκευή αλκοτέστ, η οποία θα βρίσκεται στη διάθεση του οδηγού ανά πάσα στιγμή. Η συσκευή αυτή θα επιτρέπει στους οδηγούς να αποδείξουν ότι μπορούν να πάρουν το τιμόνι στα χέρια τους και να οδηγήσουν με ασφάλεια για τους ίδιους, τους συνεπιβάτες, αλλά και τους γύρω τους.

Δημιουργώντας οδική κουλτούρα, αναπόφευκτα εξελίσσεται και οδική συνείδηση. Έτσι, με τη μείωση των περιστατικών οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, αναμένεται να μειωθούν και τα περιστατικά αμελούς οδήγησης (χωρίς ζώνη ή κράνος, χρήσης κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, υπερβολικής ταχύτητας και άλλα).

Η ζωή είναι ό,τι πολυτιμότερο και με τη δράση αυτή η TRUST συμβάλλει στο να σωθούν χιλιάδες ζωές σε βάθος χρόνου. Την ίδια στιγμή, έχει ενσωματώσει στα συμβόλαια οχημάτων που διαθέτει την υπηρεσία «Αν θα πιείς μην οδηγήσεις, αλλά αν ήπιες ή είχες έκτακτο ιατρικό πρόβλημα, σε μεταφέρουμε δωρεάν και ασφαλισμένα» σε όλα τα συμβόλαια οχημάτων της εταιρείας. Και για τις δυο πρωτοβουλίες, η TRUST διακρίθηκε με GOLD και SILVER Award αντίστοιχα στα Responsible Business Awards 2023. Παράλληλα, στους σχεδιασμούς της TRUST βρίσκεται και η συμβολή στην ανάπτυξη οδικής παιδείας από μικρή ηλικία, ώστε οι οδηγοί του αύριο να είναι πραγματικά υπεύθυνοι και συνειδητοποιημένοι.

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία, έχοντας ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο, δεν περιορίζει την κοινωνική προσφορά της σ’ έναν και μόνο τομέα. Μάλιστα, έχει προχωρήσει μαζί με τους επιχειρηματικούς της συνεργάτες στην ίδρυση του Leap Day Foundation. Πρόκειται για ένα ίδρυμα που επικεντρώνεται στην στήριξη ατόμων και οικογενειών που διανύουν «δίσεκτο χρόνο», που βιώνουν δηλαδή δύσκολες στιγμές. Παράλληλα, η TRUST στηρίζει ανεξάρτητες δράσεις άλλων οργανισμών και οργανωμένων συνόλων προς όφελος της κοινωνίας, τόσο σε ανθρώπινο επίπεδο όσο και σε επίπεδο περιβάλλοντος. Ακόμα και σε ad hoc περιπτώσεις, η TRUST στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, αναλαμβάνοντας δράσεις ΕΚΕ προς στήριξη δυσπραγούντων.

Ποιοι είναι οι στρατηγικοί σας συνεργάτες σε θέματα ΕΚΕ και ποια η συμβολή του ανθρώπινου δυναμικού;

Αναγνωρίζοντας τη βαρύτητα και την ουσιαστική κοινωνική συνεισφορά της Trust, Πολιτειακοί Θεσμοί, όπως η Βουλή και Υπουργεία, αλλά και άλλοι φορείς και οργανισμοί, όπως το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας, η Αρχή Λιμένων Κύπρου και Δήμοι, στηρίζουν τις δράσεις που υλοποιούμε. Εξίσου σημαντική είναι και η συμβολή του ανθρώπινου δυναμικού το οποίο, ευθυγραμμισμένο με τις αρχές και τις αξίες της TRUST, συμμετέχει ενεργά σε κάθε δράση, αλλά και επί καθημερινής βάσεως, λειτουργώντας ως πρεσβευτής των μηνυμάτων που επιδιώκουμε (και που επιβάλλεται) να φτάσουν στην κοινωνία για το καλό όλων. Παράλληλα, το ανθρώπινο δυναμικό επεξεργάζεται και αναπτύσσει νέες ιδέες, για το πώς μπορεί ο εκάστοτε σκοπός να εξυπηρετηθεί προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, τις οποίες η εταιρεία αξιολογεί και υιοθετεί ανάλογα.

ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΞΙΕΣ

Ποιες εταιρικές αξίες καθοδηγούν τη δράση σας και ποιο είναι το μότο του Ομίλου σε ό,τι αφορά την κοινωνική υπευθυνότητα;

Βασική αξία της TRUST είναι η πελατοκεντρικότητα και ο ανθρωποκεντρισμός. Η ασφάλιση αποτελεί μια αδιαμφισβήτητη ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου, εξ αντικειμένου λοιπόν, η εταιρεία βλέπει, αναγνωρίζει και αντιμετωπίζει τις πιο τρωτές στιγμές ενός ατόμου. Αντιλαμβάνεται επίσης ότι η πρόληψη είναι το ισχυρότερο δίχτυ προστασίας, γι’ αυτό και επενδύει στον μέγιστο βαθμό σε δράσεις που προάγουν την ενημέρωση, ώστε ν’ αποφευχθεί μια δυσάρεστη κατάσταση ή για να ενισχυθούν οι τρόποι στήριξης σε περίπτωση επέλευσης ενός δεινού. Πυξίδα της TRUST ήταν και παραμένει η διασφάλιση του ασφαλέστερου δυνατού αύριο. Να δίνει τη δυνατότητα και τη δύναμη να ονειρεύεται και να χτίζει το μέλλον του κανείς ανεξαρτήτως μιας κακής στιγμής.

Τι περιλαμβάνει το στρατηγικό σας πλάνο σε θέματα Εταιρικής Βιωσιμότητας και ποιες προκλήσεις καλείστε να αντιμετωπίσετε;

Αν και οι Ευρωπαϊκοί Θεσμοί μόλις τα τελευταία χρόνια άρχισαν να ωθούν πιο έντονα τις εταιρείες και τους οργανισμούς προς την κατεύθυνση της Εταιρικής Βιωσιμότητας, η TRUST, από την έναρξη των εργασιών της, ήταν και παραμένει ταγμένη στη διασφάλιση της όσο το δυνατόν πιο βιώσιμης παραγωγής υπηρεσιών, στην παροχή των βέλτιστων συνθηκών για τους εργαζομένους, στην αυξημένη διαφάνεια αλλά και στις βιώσιμες επενδύσεις.

Διαχρονικά, το στρατηγικό πλάνο της εταιρείας περιλαμβάνει βραχυπρόθεσμες, μεσοπρόθεσμες αλλά και μακροπρόθεσμες ενέργειες, ώστε ο πήχης να ανεβαίνει συνεχώς όλο και πιο ψηλά, υποχρεώνοντας ουσιαστικά όλους να μην επιτρέψουν να διολισθήσει το επίπεδο αριστείας το οποίο πέτυχε η TRUST.

Έχοντας ως βασικό όπλο στη φαρέτρα της την τεχνολογία αλλά και τις επικοινωνίες, η TRUST οδεύει προς την paperless εποχή με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε όλα τα επίπεδα, αναγνωρίζοντας ως πρόκληση τη δύναμη της συνήθειας αλλά και τους ιλιγγιώδεις ρυθμούς με τους οποίους αναπτύσσεται η τεχνολογία, αξιώνοντας από όλους να είναι όχι ένα, αλλά τρία βήματα μπροστά.

Η εφαρμογή των κριτηρίων ESG είναι διεθνώς μια ανερχόμενη τάση. Πώς ανταποκρίνεστε στην πρόκληση αυτή και ποιο είναι το όφελος για μια επιχείρηση που εφαρμόζει τα κριτήρια αυτά;

Η TRUST είναι οργανισμός που υιοθέτησε και εφαρμόζει κριτήρια ESG πολύ πριν κωδικοποιηθούν από τη διεθνή κοινότητα, θεσπίζοντας ένα δομημένο και δυναμικό σύστημα διακυβέρνησης, έχοντας επίγνωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος και φροντίζοντας πάντα να αναλαμβάνει κοινωνικό ρόλο μέσα από τις εργασίες της με κοινωνικά υπεύθυνα προϊόντα, όπως τα συμβόλαια μηχανοκίνητων οχημάτων στα οποία είναι ενσωματωμένη η υπηρεσία «Αν θα πιείς μην οδηγήσεις, αλλά αν ήπιες ή είχες έκτακτο ιατρικό περιστατικό, σε μεταφέρουμε εμείς με ασφάλεια» αλλά και μέσα από δράσεις ΕΚΕ.

Οι δράσεις ΕΚΕ αποτελούν μόνο έναν από τους πυλώνες προσφοράς της TRUST στην κοινωνία. Στη βάση των κριτηρίων ESG, η εταιρεία διασφαλίζει ένα εργασιακό περιβάλλον συμπερίληψης, προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης και στήριξης ενώ ταυτόχρονα χαράσσει στρατηγική και εφαρμόζει πολιτικές που να διασφαλίζουν ένα επαγγελματικό περιβάλλον σταθερότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης, έχοντας πάντα στο κάδρο την προστασία του περιβάλλοντος. Στοιχεία για τα οποία έχει διακριθεί τρεις φορές από τον έγκριτο διεθνή οργανισμό Investors in People με το πρότυπο Platinum (2017 & 2020 & 2023).

Η ασφαλιστική βιομηχανία, ως σημαντικός κοινωνικό-οικονομικός εταίρος, μπορεί να συμβάλει στο να αποτελέσουν μέρος της ευρύτερης κουλτούρας του επιχειρείν τα κριτήρια ESG, επιβραβεύοντας επιχειρηματικούς πελάτες που τα υιοθετούν και μάλιστα με διαβαθμίσεις, ώστε να προάγεται η μέγιστη δυνατή ενσωμάτωση. Κάτι τέτοιο θα ήταν τόσο προς όφελος της επιχείρησης όσο και προς όφελος της ασφαλιστικής εταιρείας, εφόσον μειώνονται τα κόστη και αυξάνεται η επιχειρησιακή ασφάλεια, η περιβαλλοντική προστασία και η κοινωνική προσφορά.

Εταιρικό προφίλ

Η Trust Insurance Cyprus μπήκε δυναμικά στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά τον Αύγουστο του 2009. Καινοτόμα και πρωτοπόρα από ενάρξεως της δραστηριοποίησής της, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα εδραιώθηκε στην ηγετική πυραμίδα του κλάδου αλλά και στη συνείδηση των πελατών ως ασφαλιστική επιλογή. Αποτελεί έναν σύγχρονο και δυναμικό οργανισμό που ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών. Στόχος της να προσθέτει περισσότερη αξία στα χρήματα του πελάτη (Best Value for Money), προσφέροντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες και προϊόντα στο ίδιο κόστος. Αποτελεί τη μοναδική κυπριακή εταιρεία, η οποία κατέχει τη διεθνή διάκριση Platinum Employer of the Year από τον έγκριτο οργανισμό παγκόσμιας εμβέλειας Investors In People, και μάλιστα τρεις φορές (2017 & 2020 & 2023), ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε όλες τις πιστοποιημένες με Platinum πρότυπο εταιρείες.

Στοιχεία επικοινωνίας

Λεωφόρος Λεμεσού 79, 1&3 Γωνία Κωστή Παλαμά, 2121 Αγλαντζιά, Λευκωσία

Τηλ.: 22050100

www.trustcyprusinsurance.com

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΑΣ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ

 ΚΟΙΝΩΝΙΑ

• Ενημέρωση και πρόληψη για την οδική ασφάλεια

• Σταδιακή διάθεση ατομικών συσκευών αλκοτέστ σε οδηγούς

• Υπηρεσία «Αν θα πιείς μην οδηγήσεις, αλλά αν ήπιες ή είχες έκτακτο ιατρικό πρόβλημα, σε μεταφέρουμε δωρεάν και ασφαλισμένα»

• Ίδρυση Leap Day Foundation

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

• Στροφή στην paperless εποχή

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ

• Διασφάλιση εργασιακού περιβάλλοντος

• Συμπερίληψη

• Προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη

• Διάκριση Investors In People με πρότυπο Platinum

Διαβάστε επίσης: ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ ΥΓΕΙΑ: Στρατηγική δέσμευση η προσφορά στην κοινωνία και στον συνάνθρωπο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ