Διεκδικούν επιχειρηματική ανάπτυξη των γυναικών στην ύπαιθρο

Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα συμμετέχει ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας για νέες ψηφιακές δεξιότητες και πράσινη επιχειρηματικότητα

Στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Greenworal για ενδυνάμωση γυναικών σε αγροτικές περιοχές με ψηφιακές δεξιότητες και πράσινη επιχειρηματικότητα, συμμετέχει ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας μαζί με εταίρους από  Ισπανία, Λετονία, Ιρλανδία και Κύπρο.

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρεται ότι οι εταίροι από την Ισπανία είναι το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Cartagena, το Πανεπιστήμιο Victoria και οργανισμός CEA Mar Menor, από τη Λετονία το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Ρίγα και ο Σύνδεσμος LIDERE, από την Ιρλανδία το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου και το επιχειρηματικό κέντρο Drogheda CLG ενώ από την Κύπρο το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας.

Προστίθεται ότι το πρόγραμμα Greenworal εντάσσεται στις οριζόντιες προτεραιότητες «Ένταξη και ποικιλομορφία» «Περιβάλλον και καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής» στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Γενικός στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση των γυναικών στις αγροτικές περιοχές με νέες ψηφιακές δεξιότητες και πράσινης επιχειρηματικότητα με σκοπό την προώθηση επιχειρηματικών και καινοτόμων δραστηριοτήτων που είναι επωφελείς για το φυσικό περιβάλλον και με οικονομική κερδοφορία για τη γυναίκα», σημειώνεται.

Η κύρια  ομάδα στόχου «είναι ενήλικες γυναίκες που ζουν σε αγροτικές περιοχές και λόγω γεωγραφικών δυσκολιών έχουν λιγότερες ευκαιρίες.  Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα προσπαθήσει να μειώσει την κοινωνική ένταξη και αποσκοπεί να βελτιώσει την προσέγγιση αυτών των γυναικών και να τους δώσει τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε περισσότερες ευκαιρίες».  

Η εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στις 20 και 21 Ιουνίου στην Gartagena της Ισπανίας και σ αυτήν συμμετείχαν η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας Άννα Κοσμά και Γεωργία Ποιηταρίδου.

Στη συνάντηση η Πρόεδρος παρουσίασε τη δράση και το έργο του Συλλόγου και ενδεικτικά προβλήθηκε βίντεο με τις τέχνες της  Υπαίθρου της Λάρνακας, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οκτώ εισηγήσεις για την πράσινη ανάπτυξη

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ