Αστροναύτης καταγράφει πράσινο σέλας με φόντο το διαστημικό ταξί της Boeing (βίντεο)

Υπέροχες εικόνες από το εντυπωσιακό φαινόμενο

Τα φορτισμένα σωματίδια που καταφτάνουν από τον Ήλιο στη Γη μπορεί να προκαλούν προβλήματα στους τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους και τα ηλεκτρικά δίκτυα αλλά το φαινόμενο που προκαλούν και δεσπόζει στον πλανήτη είναι το σέλας.

Είναι γνωστό ότι ο αστροναύτες και ειδικά εκείνοι του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) απολαμβάνουν συχνά την πιο εντυπωσιακή θέα του σέλαος όταν αυτό εξελίσσεται στον ορίζοντα του. Τις περισσότερες φορές κάποιος αστροναύτης καταγράφει με κάποια κάμερα το φαινόμενο και το δημοσιεύει επιτρέποντας μας να παίρνουμε και εμείς μια γεύση του υπέροχου φαινομένου.

Δύο πρωταγωνιστές

Ο αστροναύτης της NASA Μάθιου Ντόμινικ κατέγραψε πριν από λίγα 24ωρα με την κάμερα του ένα εντυπωσιακό πράσινης απόχρωσης σέλας. Ο αστροναύτης που βρίσκεται στον διαστημικό σταθμό από τον περασμένο Μάρτιο κατέγραψε τις εικόνες με φόντο το Starliner, το διαστημικό ταξί της Boeing που βρίσκεται… παρκαρισμένο στον ISS έχοντας μεταφέρει στις αρχές Ιουνίου δύο αστροναύτες της NASA αλλά έχει υποστεί κάποιες βλάβες που καθιστούν προβληματική την επαναχρησιμοποίηση του με αποτέλεσμα οι δύο αστροναύτες να έχουν εγκλωβιστεί στον διαστημικό σταθμό.

Η NASA ανακοίνωσε ότι θα γίνει μια προσπάθεια επιστροφής των δύο αστροναυτών με το σκάφος στις 26 Ιουνίου.

Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε επίσης: Προστατευθείτε από απάτες στις καλοκαιρινές διακοπές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ