Έχετε email από τον... Ζάκερμπεργκ - Τι ψάχνει στην Google o CEO της Meta

Η εταιρεία στρατολογεί ταλέντα και ο Μαρκ το έχει πάρει προσωπικά - Στέλνει προσωπικά γραπτά email σε ερευνητές τεχνητής νοημοσύνης από το DeepMind της Google

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, εντείνει τις προσπάθειες της εταιρείας του να προσελκύσει και να προσλάβει ταλέντα AI. Μάλιστα όπως αποκαλύπτει το The Information ο ίδιος ο Ζάκερμπεργκ στέλνει προσωπικά γραπτά email σε ερευνητές τεχνητής νοημοσύνης από το DeepMind της Google προκειμένου να τους… στρατολογήσει.

Πηγές που δεν κατονομάζονται είπαν στο The Information ότι ο CEO της Meta γράφει στα μηνύματά του για το πόσο σημαντική είναι η τεχνητή νοημοσύνη για την Meta εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα ενταχθούν στην ομάδα για να συνεργαστούν μαζί του.

Και δεν είναι μόνο τα email. Σύμφωνα με το The Information, η Meta προσφέρει θέσεις εργασίας σε υποψηφίους χωρίς να κάνει συνεντεύξεις.

Οι επιθετικές προσπάθειες στρατολόγησης της Meta φαίνεται να είναι μέρος μιας συντονισμένης στρατηγικής του Ζάκερμπεργκ να μετατρέψει την εταιρεία σε κυρίαρχο παίκτη στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης.

Τον Ιανουάριο, είχε πει στο The Verge ότι η εταιρεία θα κατέχει περισσότερες από 340.000 H100 GPU της Nvidia μέχρι το τέλος του 2024.

Τα τσιπ, τα οποία χρησιμοποιούν οι εταιρείες για την εκπαίδευση και την ανάπτυξη μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης, έχουν γίνει ένα καυτό εμπόρευμα μεταξύ των εταιρειών τεχνολογίας.

«Έχουμε δημιουργήσει την ικανότητα να το κάνουμε αυτό σε μια κλίμακα που μπορεί να είναι μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη μεμονωμένη εταιρεία. Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι μπορεί να μην το εκτιμήσουν αυτό», είχε πει χαρακτηριστικά.

Η Meta προσπάθησε να ξεχωρίσει από τους αντιπάλους της όπως το OpenAI. Η εταιρεία υποστηρίζει μια προσέγγιση ανοιχτού κώδικα για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης. Τον Ιούλιο, η Meta κυκλοφόρησε το Llama 2 , ένα κυρίως μοντέλο AI ανοιχτού κώδικα.

ΠΗΓΗ: ΟΤ
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ακόμα μία εταιρεία με έδρα στη Λεμεσό κάτω από αμερικανικές κυρώσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ