Στη Σανγκάη ο CEO της Apple με φόντο το χτύπημα στα iphone

Ο Κουκ επισκέπτεται συχνά την Κίνα -μια ζωτικής σημασίας αγορά και παραγωγική βάση για την Apple- για να λανσάρει προϊόντα, να ανοίξει εργοστάσια και να συναντηθεί με τοπικούς αξιωματούχους

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Τιμ Κουκ επισκέπτεται τη Σαγκάη, σύμφωνα με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του στο Weibo την Τετάρτη, εν όψει των εγκαινίων ενός νέου καταστήματος λιανικής πώλησης και της πτώσης των πωλήσεων iPhone στη χώρα.

Ένα βίντεο που επισυνάπτεται στην ανάρτηση έδειχνε τον Cook να κάνει μια βόλτα σε μια από τις δημοφιλείς τουριστικές περιοχές της πόλης και να παίρνει πρωινό με τον Κινέζο ηθοποιό και τηλεοπτική προσωπικότητα Zheng Kai.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Δευτέρας, το νέο κατάστημα λιανικής πώλησης, που βρίσκεται στην περιοχή Jing’an της πόλης, θα ανοίξει την Πέμπτη, σύμφωνα με το CNBC.

Επισκέψεις

Ο Κουκ επισκέπτεται συχνά την Κίνα -μια ζωτικής σημασίας αγορά και παραγωγική βάση για την Apple- για να λανσάρει προϊόντα, να ανοίξει εργοστάσια και να συναντηθεί με τοπικούς αξιωματούχους. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Apple ανακοίνωσε επίσης σχέδια για την επέκταση των ερευνητικών της κέντρων στη Σαγκάη και τη Σενζέν.

Το τελευταίο του ταξίδι έρχεται επίσης εν μέσω αναφορών ότι οι πωλήσεις iPhone στην Κίνα μειώθηκαν κατά 24% τις πρώτες έξι εβδομάδες του 2024 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι πωλήσεις

Η μείωση των πωλήσεων οφείλεται εν μέρει στις ασυνήθιστα αυξημένες αποστολές της Apple στις αρχές του 2023, αλλά και στον αυξημένο ανταγωνισμό από τοπικές μάρκες όπως η Huawei, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Πέρυσι, ο Κουκ επισκέφθηκε την Κίνα τον Οκτώβριο μετά από αναφορές ότι οι πωλήσεις του iPhone 15 στη χώρα ήταν ασθενέστερες σε σύγκριση με τις πωλήσεις του προηγούμενου μοντέλου.

Το ταξίδι αυτό έγινε ένα μήνα μετά τις αναφορές σχετικά με την απαγόρευση στους υπαλλήλους των κεντρικών κυβερνητικών υπηρεσιών της Κίνας να χρησιμοποιούν iPhones για την εργασία τους. Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε τις πληροφορίες.

Την Παρασκευή, η Apple φέρεται να συμφώνησε να καταβάλει 490 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει μια συλλογική αγωγή που ισχυρίζεται ότι ο Κουκ παραπλάνησε τους επενδυτές σχετικά με μια απότομη πτώση των πωλήσεων iPhone στην Κίνα τον Νοέμβριο του 2018, σύμφωνα με ένα έγγραφο που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Όκλαντ της Καλιφόρνια.

Πηγή: ot.gr

Διαβάστε επίσης: SpaceX: Σχεδιάζει να πουλήσει δορυφορικές συνδέσεις λέιζερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ