Το πρώτο ανδροειδές με μυαλό… ChatGPT (βίντεο)

Το ρομπότ μπορεί να εκτελεί διάφορες εργασίες και να συνομιλεί με τους ανθρώπους

Η εταιρεία Figure AI έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ένα ανδροειδές με ιδιαίτερες δυνατότητες αλλά με όψη που παραπέμπει σύμφωνα με αρκετούς σε κακόβουλα ρομπότ όπως αυτά κινηματογραφικών ταινιών σαν τον «Εξολοθρευτή». Το ανδροειδές που ονομάζεται Figure 01 λειτουργεί με έναν εγκέφαλο που βασίζεται στο ChatGPT, το διάσημο πρόγραμμα γενετικής νοημοσύνης της εταιρείας OpenAI.

To ρομπότ μπορεί να εκτελεί μια σειρά από κινήσεις και εργασίες ενώ μπορεί να συνομιλεί με ανθρώπους. Στο βίντεο ένας άνδρας ζητά από το ανθρωποειδές να διαχειριστεί βρώμικα ρούχα, να πλύνει τα πιάτα και να του δώσει κάτι να φάει με το ρομπότ να εκτελεί τις εργασίες. Τα μάτια του ρομπότ (οι κάμερες του) καταγράφουν το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται και τα δεδομένα πηγαίνουν στον εγκέφαλο του όπου το γλωσσικό μοντέλο της OpenAI μεταφράζει τις εικόνες και προσφέρει την ουσία όραση στο ρομπότ που αντιλαμβάνεται τι βλέπει.

Όταν ο άνθρωπος ζήτησε φαγητό το ρομπότ κατάφερε να διακρίνει το μήλο ως το μόνο βρώσιμο πράγμα στο τραπέζι και να του το δώσει. Η Figure AI ελπίζει ότι το πρώτο της ανθρωποειδές ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης θα αποδειχθεί ικανό σε δουλειές πολύ επικίνδυνες για τους ανθρώπινους εργάτες και θα μπορεί να μετριάσει τις ελλείψεις εργαζομένων.

«Πριν από δύο εβδομάδες ανακοινώσαμε ότι η Figure και η OpenAI ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ξεπεράσουν τα όρια της εκμάθησης ρομπότ» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Χ (πρώην Twitter) ο Μπρετ Άντκοκ, ιδρυτής της Figure.

Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε επίσης: Nvidia: Παρουσίασε τη νέα της ναυαρχίδα τεχνητής νοημοσύνης (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ