«Άγνωσται αι βουλαί» του... Μπέζος -Ξεφορτώθηκε μετοχές της Amazon αξίας 4 δισ. δολ.

Ο Τζεφ Μπέζος δεν έχει εξηγήσει γιατί ρευστοποιεί τώρα τις μετοχές

Μετά το ράλι που σημείωσε η μετοχή της Amazon ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της, Τζεφ Μπέζος, πούλησε άλλα 2 δισ. δολάρια μετοχών της εταιρείας, ανεβάζοντας τη συνολική αξία των μετοχών που είχε ξεφορτώσει την περασμένη εβδομάδα στα 4 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με τις ρυθμιστικές αρχές, οι πωλήσεις πραγματοποιήθηκαν σε μόλις τέσσερις συνεδριάσεις. Ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο δεν είχε πουλήσει μετοχές της εταιρείας από το 2021.

Ο Τζεφ Μπέζος δεν έχει εξηγήσει γιατί ρευστοποιεί τώρα τις μετοχές, αλλά η χρονική στιγμή κατά την οποία θέσπισε το σχέδιο συναλλαγών μπορεί να παρέχει μια ένδειξη. Στις 2 Νοεμβρίου ανακοίνωσε ότι μετακομίζει στο Μαϊάμι από την περιοχή του Σιάτλ. Υιοθέτησε το λεγόμενο σχέδιο 10 (b)5-1 στις 8 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η πολιτεία της Ουάσιγκτον θέσπισε φόρο κεφαλαιακών κερδών 7% το 2022 – κάτι που δεν ισχύει στην Φλόριντα – που σημαίνει ότι η μετεγκατάσταση του Bezos πιθανότατα τον βοήθησε να εξοικονομήσει 288 εκατομμύρια δολάρια μέχρι στιγμής. Επειδή ο δισεκατομμυριούχος έχει αγοράσει μόνο μία μετοχή της Amazon, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι κατείχε τη μετοχή από την ίδρυση της εταιρείας και επομένως σχεδόν όλη η αξία τους θα θεωρηθεί κεφαλαιακά κέρδη.

Οι μετοχές της Amazon αυξήθηκαν κατά 13% φέτος μέχρι το κλείσιμο της Δευτέρας, την τελευταία ημέρα κατά την οποία ο Τζεφ Μπέζος πούλησε μετοχές, σύμφωνα με τα αρχεία του χρηματιστηρίου. Υποχώρησαν κατά 2,2% στα 168,64 δολάρια την Τρίτη.

Αυτή τη στιγμή είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Ο Μπέζος ίδρυσε το 2018 ένα ταμείο 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων , το Βezos Day One, το οποίο εστιάζει στις οικογένειες αστέγων και την προσχολική εκπαίδευση. Το Ταμείο Bezos Earth, που ίδρυσε το 2020, διαθέτει 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε πρωτοβουλίες για το κλίμα.

ΠΗΓΗ: ΟΤ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θα «βλέπει» επιχειρηματίες κάθε έξι μήνες στο Προεδρικό ο Πρόεδρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ