Σκυλακάκης για GSI: Πάω Κύπρο γιατί θα είναι ο ΠτΔ, αλλιώς ας κάναμε τηλεδιάσκεψη

Ο Υπ. Ενέργειας της Ελλάδος επιβεβαίωσε πως θα παραστεί στη σύσκεψη της Τρίτης για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, εμφανίστηκε ωστόσο ιδιαίτερα αιχμηρός σε σχέση με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας

Στη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα, αναφορικά με την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, αναφέρθηκε, μιλώντας σε ελλαδικά μέσα, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελλάδος, Θόδωρος Σκυλακάκης. 

Ο κ. Σκυλακάκης επιβεβαίωσε πως θα βρεθεί στην Κύπρο για να συμμετάσχει στη σύσκεψη της Τρίτης, ενώ παράλληλα, ανέφερε πως ο λόγος που θα παραστεί με φυσική παρουσία είναι επειδή στη σύσκεψη θα είναι παρών και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. 

«Όταν με κάλεσαν, μου είπαν ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θέλει να συγκαλέσει μια σύσκεψη, εξ ου και πηγαίνω στην Κύπρο, γιατί αλλιώς θα μπορούσαμε να κάνουμε και τηλεδιάσκεψη και με διαβεβαίωσε ο Υπουργός Ενέργειας της Κύπρου ότι θα συμμετάσχει και ο Πρόεδρος» είπε σε δηλώσεις του στην «Ημερησία», στο περιθώριο της ΔΕΘ. 

Ερωτηθείς για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στον Great Sea Interconnector, ο κ. Σκυλακάκης επανέλαβε ότι «δεν έχουν γίνει αυτά που περιμέναμε, ούτε γενικότερα, ούτε ειδικότερα». Κληθείς να σχολιάσει για το εάν ευελπιστεί ότι θα υπάρξει λύση στο ζήτημα μετά τη συνάντηση της Τρίτης, ο Έλληνας Υπουργός είπε ότι «δεν έχω να προσθέσω τίποτε άλλο για το θέμα».

Αγκάθι τα «συμβατικά ζητήματα»

Μιλώντας στο στούντιο του ΟΤ, στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ, Ο κ. Σκυλακάκης υπογράμμισε την σπουδαιότητα της συνάντησης, τονίζοντας ότι τα πράγματα «σε αυτό το θέμα δεν έγιναν, όπως τα περιμέναμε». 

«Η κυβέρνησή μας είναι απολύτως ενιαία και είμαστε σε αγαστή συνεννόηση στο συγκεκριμένο θέμα. Από πλευράς διεθνούς δικαίου δεν υπάρχει πρόβλημα, έτσι όπως είναι το συγκεκριμένο έργο, το οποίο έχει τη στήριξη της ΕΕ αλλά και της Κύπρου» είπε, αναφερόμενος στη γενική πολιτική κάλυψη που υπάρχει και η οποία μπορεί να εξασφαλίσει την προώθηση του έργου. Ωστόσο, τόνισε ότι υπάρχουν και τα συμβατικά ζητήματα.

Διαβάστε επίσης: Πάιατ: «Ψήφο εμπιστοσύνης» στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ