Υπ. Ενέργειας: Στόχος το κυπριακό Φυσικό Αέριο να βγει στις διεθνείς Αγορές το 2027

Ο Υπουργός Ενέργειας είπε ότι έχουν παρέλθει πολλά χρόνια και ότι θα έπρεπε εδώ και καιρό να είχε εξαχθεί Φυσικό Αέριο από την κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

Στις αρχές του 2027 το Κυπριακό Φυσικό Αέριο αναμένεται να βγει στις διεθνείς Αγορές. Αυτός τουλάχιστον είναι ο στόχος του Υπουργείου Ενέργειας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου. Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κ. Παπαναστασίου είπε ότι έχουν παρέλθει πολλά χρόνια και ότι θα έπρεπε εδώ και καιρό να είχε εξαχθεί Φυσικό Αέριο από την κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

Διευκρίνισε, ωστόσο, πως υπάρχει ότι μια σειρά από προκλήσεις που θα καθορίσουν τη χρονική στιγμή όπως είναι η πράσινη μετάβαση, οικονομικά και επενδυτικά ζητήματα αλλά και οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή. Ο κ. Παπαναστασίου προτίμησε να μην αναφερθεί εκτενώς στις υπό εξέλιξη διαπραγματεύσεις με την κοινοπραξία για το κοίτασμα Αφροδίτη, καθώς επίσης και με την ΕΝΙ για τα κοιτάσματα Κρόνος.

Πρόκειται για έργα πολλών χρόνων σημείωσε, τονίζοντας ότι η πράσινη μετάβαση θέτει νέους όρους για τις εταιρείες, στον τρόπο και τον χρόνο που τυγχάνουν αξιοποίησης τα κοιτάσματα.

Διαβάστε επίσης: Oλοκληρώθηκε η κατασκευή της αμερικανικής προβλήτας στη Γάζα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ