Την ερχόμενη εβδομάδα οι εγκρίσεις για το «Φωτοβολταϊκά για Όλους»

Στα σκαριά και Σχέδιο Αποθήκευσης Ενέργειας – Τι θα αφορά

Την ερχόμενη εβδομάδα ενδεχομένως θα αρχίσει η αποστολή των τελικών εγκρίσεων προς τους αιτητές, αναφορικά με το σχέδιο «Φωτοβολταϊκά για Όλους».

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Γενικός Διευθυντής Υπουργείου Ενέργειας, κ. Μάριος Παναγίδης, ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 5.100 αιτήσεις. Συγκεκριμένα, όπως διευκρίνισε, «όσον αφορά το Σχέδιο ‘Φωτοβολταϊκά για Όλους’ οι αιτητές έχουν φτάσει τους 5.100 σχεδόν, ενώ για τις ευάλωτες ομάδες έχουμε γύρω στους 700 αιτητές. Για την κανονική κατηγορία, που υπήρχε και πριν, έχουμε γύρω στους 1000». Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίηση του Υπουργείου Ενέργειας για τον υψηλό αριθμό αιτήσεων και σημείωσε ότι «ευελπιστούμε πριν το τέλος του μήνα, ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα, να αρχίσουν να στέλνονται οι εγκρίσεις».

Όπως επισήμανε, η διαδικτυακή πλατφόρμα του Σχεδίου παραμένει ακόμη ανοιχτή, μέχρι την συμπλήρωση έξι χιλιάδων αιτήσεων που είναι και ο τελικός στόχος του σχεδίου. «Το Σχέδιο θα σταματήσει στις 6.000 (αιτήσεις) και θα το ξαναμελετήσουμε για να προχωρήσουμε με ένα Σχέδιο για τρία χρόνια, που έχουμε βάλει στόχο 6.000 αιτήσεις για το ‘Φωτοβολταϊκά για Όλους’ για κάθε χρονιά».

Στα σκαριά Σχέδιο Αποθήκευσης Ενέργειας

Ο κύριος Παναγίδης ανακοίνωσε, επίσης, ότι πολύ σύντομα θα εξαγγελθεί Σχέδιο αποθήκευσης ενέργειας που θα αφορά κυρίως τα φωτοβολταϊκά πάρκα. «Πολύ σύντομα θα προχωρήσουμε και στην προκήρυξη του Σχεδίου για την Αποθήκευση» είπε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι «αυτό αφορά τους επαγγελματίες που παράγουν ηλεκτρισμό από φωτοβολταϊκά πάρκα».

Διαβάστε επίσης: Project με φωτοβολταϊκά πάρκα στον Γερόλακκο ετοιμάζει η ΑΗΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ