Ναι στην πώληση κηροζίνης από χρηματοδέκτη λένε οι πρατηριούχοι

Θα βοηθήσει αρκετό κόσμο και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους όπως αναφέρουν

Υπέρ της άρσης της απαγόρευσης πώλησης κηροζίνης μέσω χρηματοδέκτη από τα πρατήρια καυσίμων κατά τις ώρες που αυτά είναι κλειστά, τάσσονται οι πρατηριούχοι, καθώς αυτό θα βοηθήσει αρκετό κόσμο, όπως υποστηρίζουν.

Μιλώντας στο Σίγμα και στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο Γραμματέας και Εκπρόσωπος Τύπου του συνδέσμου πρατηριούχων Χριστόδουλος Χριστοδούλου σημείωσε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα βοηθούσε αρκετό κόσμο και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους που αναμένουν από τα παιδιά ή τους συγγενείς τους να σχολάσουν για να πάνε στα πρατήρια και να τους προμηθεύσουν με κηροζίνη για τις σόμπες τους. Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, αρκετές κεντρικές θερμάνσεις δουλεύουν με κηροζίνη και η άρση της απαγόρευσης πώλησης μέσω χρηματοδέκτη επίσης θα βοηθούσε αρκετά νοικοκυριά.

Όπως είπε, κατατέθηκε σχετική πρόταση στη Βουλή από τον βουλευτή της ΔΗΠΑ, Μιχάλη Γιακουμή, την οποία και στηρίζουν. Ωστόσο, όπως επισήμανε το Τελωνείο φαίνεται να έχει αντιρρήσεις σε αυτό, καθώς θέλει να αποτρέψει φαινόμενα νόθευσης καυσίμων, αλλά και παράνομης χρήσης κηροζίνης σε αυτοκίνητα.

Όπως ανέφερε ο κ. Χριστοδούλου με απόφαση του Τελωνείου το 2012 απαγορεύθηκε η πώληση του συγκεκριμένου καυσίμου από αντλίες, ως μέτρο αποτροπής προς τους οδηγούς να εφοδιάζουν τα οχήματα τους με κηροζίνη, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να εφοδιάζονται κηροζίνη σε παγούρια.

Στο μεταξύ, ανάσα ανακούφισης για τους καταναλωτές μετά το μπαράζ αυξήσεων στην τιμή των καυσίμων, αφού από σήμερα η τιμή της βενζίνης 95 και 98 οκτανίων και του πετρελαίου κίνησης είναι φθηνότερη κατά 4 σεντ. Ο κ. Χριστοδούλου εξέφρασε την ελπίδα να συνεχιστεί η μείωση διεθνώς ώστε να καταστούν ακόμα πιο φθηνά τα καύσιμα.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέσσερα σεντ κάτω από σήμερα η βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ