Το νέο επεισόδιο Ισραήλ - Ιράν «γκρέμισε» το Bitcoin κάτω από τα $60.000

Πετρέλαιο, χρυσός και ομόλογα, που είχαν αυξηθεί απότομα με την είδηση της ισραηλινής επίθεσης στο Ιράν, υποχώρησαν από τα υψηλά τους

Οι αναφορές για ισραηλινή επίθεση στο Ιράν ως ανταπόδοση της επιδρομής ιρανικών drones το προηγούμενο σαββατοκύριακο κατά του Ισραήλ, οδήγησαν σε μεγάλη πτώση τα κρυπτονομίσματα, με το bitcoin να κινείται κάτω και από το όριο των 60.000 δολαρίων την Παρασκευή.

Το Bitcoin υποχώρησε περισσότερο από 5,5% στα 59.961 δολάρια στη συνεδρίαση της Ασίας καθώς το δολάριο ΗΠΑ αυξήθηκε σημαντικά. Το Ether έπεσε επίσης με «πάταγο» υποχωρώντας κάτω από το φράγμα των 3.000 δολαρίων, και πιο συγκεκριμένα στα 2.895 δολάρια.

Το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση στο ιρανικό έδαφος την Παρασκευή, σύμφωνα με πληροφορίες, μια εβδομάδα περίπου αφότου το Ιράν εξαπέλυσε επίθεση με drone στο Ισραήλ.

Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν εκρήξεις, αλλά ένας Ιρανός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι αυτές προκλήθηκαν από συστήματα αεράμυνας. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι καταρρίφθηκαν τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από την κεντρική πόλη του Ισφαχάν.

Εκτίναξη για πετρέλαιο και χρυσό

Άλλα assets όπως το πετρέλαιο, ο χρυσός και τα ομόλογα, που είχαν αυξηθεί απότομα στο άκουσμα των πρώτων ειδήσεων για την ισραηλινή επίθεση στο Ιράν, υποχώρησαν από τα υψηλά τους.

«Νομίζω ότι οι αγορές βρίσκονται σε αυτό το στάδιο σε μια φυγή προς την ασφάλεια», δήλωσε ο Moh Siong Sim, υπεύθυνος στρατηγικής νομισμάτων στην Bank of Singapore. «Αυτή τη στιγμή, βρισκόμαστε ακόμα σε μια κατάσταση όπου γνωρίζουμε ότι κάτι έχει συμβεί. Αλλά πρέπει να καταλάβουμε το επίπεδο των αντιποίνων.»

Στη συνέχεια, ωστόσο, το Bitcoin επανήλθε στα επίπεδα άνω των 60.000 δολαρίων, αλλά εξακολουθούσε να έχει πτώση 2% την ημέρα, ενώ και το Ether δίνει μάχη κοντά αλλά κάτω από το επίπεδο των 3.000 δολαρίων.

Η πτώση του Βitcoin έρχεται λίγες ώρες πριν από το «halving» του κρυπτονομίσματος την Παρασκευή – μια αλλαγή στην υποκείμενη τεχνολογία του που έχει σχεδιαστεί για να μειώσει τον ρυθμό με τον οποίο δημιουργούνται νέα bitcoin και που θα σημάνει πτώση της αμοιβής για τους miners κατά 50% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη.

Πηγή: ot.gr

Διαβάστε επίσης: Άμεσο το πλήγμα της επίθεσης του Ισραήλ στις αγορές - Κοκκίνισε η Ασία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ