Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές με ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα

Τα θετικά μηνύματα από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου ενισχύουν το θετικό κλίμα που έχουν καλλιεργήσει οι αναζωπυρωμένες προσδοκίες για τη μείωση των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες

Κέρδη καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, με τα θετικά μηνύματα από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου, όπως η ελβετική τράπεζα UBS και η ιταλική UniCredit, να ενισχύουν το θετικό κλίμα που έχουν καλλιεργήσει οι αναζωπυρωμένες προσδοκίες για τη μείωση των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες.

Ειδικότερα, στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,53%, στις 510,92 μονάδες, διευρύνοντας το υψηλό μίας εβδομάδας που κατέγραψε στη χθεσινή συνεδρίαση, με όλους τους επιμέρους κλάδους να κινούνται στο "πράσινο” και τον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών να οδηγεί την άνοδο με κέρδη 1,7%.

Ανάλογα κέρδη σημειώνει και ο δείκτης των blue chips της Ευρωζώνης, Euro Stoxx 50, ο οποίος ενισχύεται κατά 0,39% στις 4.976,15 μονάδες.

Στις επιμέρους αγορές, ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη προσθέτει 0,35% και κινείται στις 18.234,95 μονάδες, ενώ στο Παρίσι, ο CAC 40 ενισχύεται κατά 0,38%, στις 8.027,16 μονάδες. Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 καταγράφει κέρδη 0,90% και ανέρχεται στις 8.287,23 μονάδες.

Θετική είναι η εικόνα και στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, με τον ιταλικό δείκτη FTSE MIB να κερδίζει 0,80% και να κινείται στις 34.259 μονάδες, ενώ στη Μαδρίτη ο IBEX 35 ενισχύεται κατά 0,57% στις 10.979,50 μονάδες.

Η μετοχή της UBS σημειώνει άλμα άνω του 6% μετά την ανακοίνωση καθαρής κερδοφορίας σχεδόν τριπλάσιας του ποσού που ανέμεναν οι αναλυτές, που σηματοδοτεί και το πρώτο τριμηνιαίο κέρδος της μετά την εξαγορά της Credit Suisse.

Ισχυρά κέρδη, σχεδόν 3%, γράφει και ο τίτλος της UniCredit, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας ανέβασε τις εκτιμήσεις της για το μέρισμα που σκοπεύει να διανείμει στους μετόχους της, μετά την εμφάνιση καθαρής κερδοφορίας πολύ υψηλότερης των προσδοκιών και την περαιτέρω βελτίωση της κεφαλαιακής της επάρκειας.

Άλμα 6.5% σημειώνει και η γερμανική εταιρεία ημιαγωγών Infineon, καθώς φαίνεται να ικανοποίησε το πρόγραμμα εξοικονόμησης κόστους που ανακοίνωσε μετά τη μείωση των προβλέψεών της για τα μεγέθη της στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε επίσης: ΕΚΤ: Γιατί δεν πρέπει να φοβάται εάν αποκλίνει από την Fed

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ