Ασιατικά χρηματιστήρια: Έδωσε ώθηση η Apple

Οι αγορές έλαβαν σημαντικές στηρίξεις από το θετικό κλίμα που κυριάρχησε στη Wall Street

Με κέρδη έκλεισαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, καθώς έλαβαν σημαντικές στηρίξεις από το θετικό κλίμα που κυριάρχησε στη Wall Street, με τις μετοχές των προμηθευτών της Apple να βρίσκονται στο επίκεντρο αφού η εταιρεία ανέφερε υψηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη.

Ειδικότερα, ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,26% κλείνοντας στις 2.676,63 μονάδες, ενώ ο μικρότερης κεφαλαιοποίησης Kosdaq κέρδισε 0,22% κλείνοντας στις 865,59 μονάδες.

Ο σταθμισμένος δείκτης της Ταϊβάν σημείωσε άνοδο 0,53% για να κλείσει στις 20.330,32 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκε κατά 1,6%.

Τα χρηματιστήρια στην Ιαπωνία και την ηπειρωτική Κίνα παρέμειναν κλειστά λόγω αργιών.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε κατά 0,55% υψηλότερα στις 7.629,00 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Taiwan Semiconductor Manufacturing Company σημείωσε άνοδο 1%, ενώ η Hon Hai Technology, γνωστή και ως Foxconn, έκανε άλμα 1,3%.

Η Apple ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της αγοράς, ενώ γνωστοποίησε και ένα πρόγραμμα – ρεκόρ επαναγοράς μετοχών ύψους 110 δισ. δολαρίων. Οι μετοχές του κατασκευαστή iPhone σημείωσαν άλμα 6% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται πλέον στις μετοχές των προμηθευτών της Apple στην Ταϊβάν και τη Νότια Κορέα.

Ωστόσο, μετά την εκρηκτική άνοδο της Πέμπτης, οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένου του κρατικού γίγαντα αυτοκινήτων GAC Group, βρέθηκαν σε δύσκολη θέση, καθώς εκτιμάται ότι δεν θα μπορούν να αντέξουν οικονομικά την έκρηξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της χώρας, αν θέλουν να επιβιώσουν.

Η υιοθέτηση μπαταριών και υβριδικών αυτοκινήτων έχει αυξηθεί στην Κίνα, αλλά η επίθεση νέων μοντέλων πυροδότησε έναν πόλεμο τιμών που ανάγκασε την Tesla να μειώσει τις τιμές της. Ενώ οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες εξετάζουν την ανάπτυξη τους στο εξωτερικό, άλλες χώρες είναι όλο και πιο επιφυλακτικές για τον αντίκτυπο των αυτοκινήτων στις εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες, απαιτώντας επενδύσεις στην τοπική παραγωγή.

Πηγή: ot.gr

Διαβάστε επίσης: Wall Street: Τεχνολογικό ράλι με το βλέμμα σε Apple και απασχόληση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ